RSS FeedsEdese hockeyers onderuit tegen koploper Gooische (Ede Stad)

24 oktober 2021 18:33:28

Edese hockeyers onderuit tegen koploper Gooische (Ede Stad)

[EDE] De hockeymannen verloren het topduel tegen koploper Gooische met 1-2 op eigen veld. Daarnaast viel Stijn Draaijer met een schouder uit de kom geblesseerd uit.,,Natuurlijk hebben we applaus gekregen maar staan wel met lege handen. Maar schrijf Ede absoluut niet af. Gooische gaat het met dit spel echt niet redden en Ede kan veel beter”, spraken keeper Tijmen Maakal en speler Lucas van Poederoijen gedecideerd uit. Gooische was absoluut niet naar Ede gekomen om de schoonheidsprijs te verdienen. ,,Dat mag. Je zag dat voor hen alleen de punten telden. Ja, het vertragen van het spel was uitermate irritant”, ging Maakal verder. ,,Ik denk dat de scheidsrechters nog meer hadden moeten ingrijpen. Maar zij telden wel genoeg blessuretijd bij. In die fase schoot Max Ostermeijer uit een strafcorner hard op de paal. Dan zit het ook even niet mee”, vulde Van Pouderoijen aan.[BLESSURE] Max Ostermeijer nam de taak van strafcornerspecialist over van Stijn Draaijer. ,,Hij (Stijn, red.) forceerde een minuut of vijf voor tijd zelf een strafcorner maar hij kwam ongelukkig neer. Ik begrijp dat Stijn de kom uit de schouder heeft. Hopen dat het meevalt”, sipte Maakal. Ede kwam op De Bosrand al snel op een 1-0 voorsprong in het eerste kwart. Sem Draaijer was de aangever naar broer Stijn Draaijer. Hij zag zijn eerste inzet nog goed verdedigd maar tegen het schot was de Gooische doelman kansloos: 1-0. ,,Dan volgt er een rare fase. Gooische mocht, ondanks dat zij zelf de fouten maakten, een keer of vier aanleggen uit een strafcorner. Drie keer hadden we een antwoord maar vier op een rij was er niet bij: 1-1”, baalde de Edese doelman. In het tweede kwart kwamen de gasten zelfs op een 1-2 voorsprong. Een schot verdween onderweg licht aangeraakt achter doelman Maakal. Wat wel op viel was dat op het gladde veld de Ede spelers voortdurend onderuitgingen. Daar had Gooische geen last van. ,,Ik denk dat wij te wendbaar zij”, grapte Lucas van Poederoijen. ,,Nee, het viel mij ook op e ...

18 viewsCategorie: Algemeen > Binnenland > Gelderland

FC Jeugd moet gifbeker leegdrinken (Ede Stad)
Nieuwe trekpleister in het bos (De Puttenaer)