Headlinez Home  

RSS FeedsBredase vriendengroep begint eigen wijnmerk tijdens corona: ‘Zelfs ons Spaans wijnhuis stond te kijken van het succes` (Breda Vandaag)

 
 

24 juni 2021 19:06:02

 
Bredase vriendengroep begint eigen wijnmerk tijdens corona: ‘Zelfs ons Spaans wijnhuis stond te kijken van het succes` (Breda Vandaag)
 


BREDA - Wijn, jeu de boules en vrienden. Dat is de basis voor het nieuwe Bredase wijnmerk ‘Boliche`. Een groep van vijftien Bredase vrienden startte tijdens het begin van corona met het uit de grond stampen van een eigen werkmerk. Nu, meer dan een jaar later (de wijn is sinds een maand verkrijgbaar), blijkt de wijn een megasucces te zijn. “Zelfs ons wijnhuis in Spanje schrok van het overweldigende succes.”Dat niet iedereen tijdens de lockdown heeft stilgezeten blijkt wel uit het nieuwe wijnmerk Boliche. Vijftien vrienden, die normaal gesproken vaak te vinden waren op terrasjes in het Ginneken, kwamen op het idee om hun eigen wijnmerk te starten. En niet geheel zonder succes. Inmiddels is de tweede batch in Breda aangekomen en wordt de wijn door meer dan 40 cafés en restaurants in de regio verkocht. Het geheim achter dit succes? “We hoeven juist helemaal geen winst te behalen, we willen gewoon iets doen wat we heel leuk vinden!”Jeu de BoulesEen aantal jaar geleden richtten de vijftien vrienden een jeu de boulesclubje op. “We zaten vaak met z`n allen op het terras en steeds vaker speelde we ook een spelletje jeu des boules”, aldus Floris en Bram, twee van de vrienden uit de groep. “We begonnen het spelletje echt leuk te vinden.” Al gauw ontstond de jeu de boulesclub en werden er avonden georganiseerd. “We noemden onszelf Tireurs (schutters, verwijzend naar jeu des boules) de la République (ons eigen Ginneken)”, aldus de vrienden. “En tijdens zo`n toernooitje vloeide de wijn ook altijd rijkelijk. Daardoor kwamen we op het idee om een eigen wijn te ontwikkelen.”En zo geschiedde. Aan het begin van de coronaperiode begon het idee van de grond te komen. “Eén van de vrienden uit onze groep had een ingang bij een Spaans wijnhuis. Zij waren in het begin een beetje sceptisch, maar wilden ons uiteindelijk toch helpen. We hebben onze wensen met hen gedeeld. Zo wilden we graag 3 mooie, goed doordrinkbare wijnen. Gezellige borre ...


 
37 viewsCategorie: Algemeen > Binnenland > Noord-Brabant > Breda
 
Breda Maakt Mij Blij helpt broeder Isaac af van 15.000 kilo overschot kaas (Breda Vandaag)
Franks Filmtip: ‘Het waargebeurde verhaal van deze tiener ontroert van begin tot eind` (Breda Vandaag)
 
 
blog comments powered by Disqus


Headlinez.nl
Het laatste nieuws verzameld op onderwerp, uit meer dan duizend nieuwsbronnen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Registreren | WW Ophalen

Zoek:

Breda


Copyright © 2008 - 2021 Indigonet Services B.V.. Contact: Tim Hulsen. Lees hier onze privacyverklaring.
Andere websites van Indigonet Services B.V.: Vacatures News Science Tweets Nachrichten