RSS FeedsAjax kan overwinteren in de Champions League vergeten na historische nederlaag tegen Napoli (AT5)

4 oktober 2022 22:58:43

Ajax heeft een verschrikkelijk pak slaag gekregen van Napoli in de Champions League. De Italianen waren met maar liefst 6-1 te sterk. Voor de Amsterdammers was het de grootste Europese nederlaag ooit in de historie van de club. Door de ruime nederlaag is het zo goed als uitgesloten dat Ajax na de winterstop nog in de CL speelt. Al na twee minuten voetbal werden de bezoekers gevaarlijk, maar het schot van Giacomo Raspadori rolde net naast. Toch kwam Ajax op voorsprong. Kenneth Taylor schoot van dichtbij tegen Mohammed Kudus en daarom werd de goal aan de Ajax-spits toegekend. Lang kon Ajax niet genieten van de voorsprong, want Raspadori kopte in de 18e minuut de gelijkmaker binnen. Italianen ijzersterk In de levendige eerste helft waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Napoli-aanvoerder Giovanni Di Lorenzo kopte uit een corner prachtig binnen. Nog voor rust leek de wedstrijd beslist. Piotr Zielinski schoot diagonaal binnen na een Italiaanse counter. Verloren wedstrijd De tweede helft begon voor Ajax rampzalig. Keeper Remko Pasveer zag er niet goed uit en Raspadori maakte de tweede van de avond. De thuisploeg kwam er totaal niet aan te pas en Napoli walste totaal over de Amsterdammers heen. Khvicha Kvaratskhelia maakte in de 62e minuut de 5-1. Het werd allemaal nog erger voor Ajax. Aanvoerder Dusan Tadic kreeg zijn tweede gele kaart van de avond en kon vertrekken. Zo moest de ploeg van trainer Alfred Schreuder nog zo`n 20 minuten met tien man voetballen. Simeone maakte daarna de 6-1 en zo was de grootste Champions League nederlaag ooit van Ajax een feit.

32 viewsCategorie: Algemeen > Binnenland > Noord-Holland > Amsterdam

Liveblog: Ajax tegen Napoli in Johan Cruijff Arena, stand tot nu toe 1 - 5 (AT5)