RSS FeedsJack`s Racing Day 2022 (NoSpeedLimits)

8 augustus 2022 13:26:09

Jack`s Racing Day 2022 (NoSpeedLimits)

Dit weekend stond TT-Circuit Assen in het teken van Jack`s Racing Day 2022 het jaarlijkse gecombineerde auto-, motor- en kartraceevenement op het TT-Circuit van Assen waar zo`n 75.000 toeschouwers op afkwamen. David Coulthard was aanwezig om de nodige rondjes te rijden in de Oracle Red Bull Racing Formule 1 bolide terwijl Dominique Aegerter dat deed op zijn Ten Kate Yamaha racemotor. Jeroen Bleekemolen liet tijdens de ‘2-seater Experience` onder anderen wielrenster Puck Moonen de nodige G-krachten ervaren. Tim Coronel was weer aanwezig met zijn rallywagen terwijl Colin Caresani de DTM Trophy safetycar de sporen gaf waar Sem Meijer dit deed met de Ford Mustang Mach 1. Daarnaast kwamen diverse raceklassen aan bod waaronder de Dutch GP SuperKarts die drie races reden. Zaterdag stond race 1 op het programma waarbij Peter Elkmann in zijn Anderson/VM de race op zijn naam wist te schrijven. Liam Morley eindigde als tweede voor Sam Moss. De tweede race werd zondagochtend verreden waarij Liam Morley nu als eerste naar het podium gevolgd door Carl Hulme en Lee Harpham. Peter Elkmann wilde toch wel graag nog een keer naar het podium en dat deed hij ook in de derde race waarbij hij als eerste onder het zwart/wit geblokt doorkwam. Liam Morley eindigde als tweede voor Sam Moss.De Porsche Carrera Cup Benelux maakte haar debuut tijdens de Jack`s racing Day en de heren reden twee races waarbij Harry King beide race op zijn naam wist te schrijven. Ghislain Cordeel wist de eerste race als tweede te winnen waar Glenn van Parijs als derde mee mocht naar het podium terwijl King dus ook de tweede race op zijn naam wist te schrijven en Glenn van Parijs deze keer als tweede mee mocht naar het podium en Ghislain Cordeel een stapje terug moest doen en de derde plaats in beslag nam. Rob Hartog, de internationaal racende coureur uit Abbekerk, had al na één ronde een voorsprong van bijna twee seconden in de Benelux Trophy. Maar in de tweede fase van de race leverde Ha ...

28 viewsCategorie: Sport > Autosport

Rob Huff pakt overwinning in race twee van de WTCR (NoSpeedLimits)
PK Carsport wint 24h Zolder (NoSpeedLimits)