RSS FeedsNederlands elftal pakt met 3-2 eerste EK-winst in Arena (AT5)

13 juni 2021 23:24:48

Nederlands elftal pakt met 3-2 eerste EK-winst in Arena (AT5)

Het Nederlands elftal heeft met 3-2 gewonnen van Oekraïne in haar eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap (EK). Na een spannende wedstrijd maakte Denzel Dumfries uiteindelijk het winnende doelpunt. Voor het eerst in 21 jaar was de Johan Cruijff Arena gastheer van een EK-wedstrijd.  In een eerste helft met veel kansen voor Oranje bleef het 0-0. Nederland kwam sterk terug na de rust. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Georginio Wijnaldum in de 53e minuut. Wout Weghorst volgde snel met het tweede doelpunt.  Oekraïne herpakte zich echter en Jarmolenko scoorde de 2-1 in de verre bovenhoek. Het leek even echt fout te gaan toen Oekraïner Jaremtsjoek de 2-2 erin kopte. Denzel Dumfries werd uiteindelijk de man van de avond door het winnende doelpunt te maken in de 85e minuut. Daarmee heeft Oranje haar eerste speelwedstrijd van het EK gewonnen.  16.000 supporters Eerder vandaag kleurden de teststraten in de stad al oranje door de 16.000 supporters die zich moesten laten testen voordat ze het stadion in mochten. Hoewel de rijen lang bleken, waren de Oranje-fans snel aan de beurt en kregen ze hun uitslag al binnen vijftien minuten.  Nederland-Oostenrijk Donderdag 17 juni speelt Oranje om 21.00 uur tegen Oostenrijk. Op maandag 21 juni wordt er tegen Noord-Macedonië gespeeld. Beide wedstrijden zijn in de Arena.

45 viewsCategorie: Algemeen > Binnenland > Noord-Holland > Amsterdam

Duizenden Amsterdammers kunnen weer naar hun familie in Marokko, maar er zijn veel vragen (AT5)
Begraafplaats Huis te Vraag in gevaar door plannen Oeverpark: `Het is als een grote kras in een Rembrandt!` (AT5)