RSS FeedsDubbel voor Gabriele Piana en Michael Schrey (NoSpeedLimits)

13 juni 2021 21:20:15

Dubbel voor Gabriele Piana en Michael Schrey (NoSpeedLimits)

Ook op de Redbull Ring werden er twee races verreden in de GT4 Germany. De eerste race die op zaterdag van start ging waren het Gabriele Piana en Michael Schrey die in de BMW M4 GT4 die de race op hun naam wisten te schrijven. Daarbij lieten zij junior rijders, Jan Maschalkowski en Theo Nouet op op 0.177 seconden achter zich. Dennis Fetzer en Nicolaj Möller-Madsen eindigden op 1.535 seconden in de Porsche 718 Cayman op de derde plaats. In de Trophy klasse ging de overwinning naar Joachim Bolting en Tano Neumann in de Porsche 718 Cayman. Ook in deze klasse zijn Liesette Braams en Sandra van der Sloot actief. Voor deze eerste race had Braams in de kwalificatie de 22ste tijd gereden in de BMW M4 GT4.Bij de start ging het in de eerste ronde al mis toen een Porsche de vangrail aanviel en deze behoorlijk gehavend achter liet. Het veld werd op de startgrid opgevangen en moesten daar 20 minuten wachter voor de race geherstart werd. Fred Martin-Dye ging aan de leiding tot aan de pitstop waar hij het stuur overgaf aan Christer Jöns. Jöns had echter problemen om de McLaren aan de gang te krijgen. Af en toe leek de McLaren de snelheid te hebben om vervolgens weer stil te vallen. Uiteindelijk moest hij de wagen langs de kant zetten waarbij Michael Schrey op die manier makkelijk de leiding in handen kon nemen. Bij de pitstop ging het ook mis bij team Driverse. Braams gaf de BMW over aan Sandra van der Sloot. Echter constateerde de wedstrijdleiding dat de pitstop te kort was en werd er een drive-through als straf gegeven. Echter inclusief de drive-through wist Van der Sloot de achtiende tijd in handen te nemen. De tweede race werd op zondag verreden en weeer kwam deze op naam te staan van Gabriele Piana en Michael Schrey. Het spande er nog even om want Jan Marschalkowski en Theo Nouet zaten in de laatste ronde in de kont van de BMW M4 GT4 van Hofor Racing by Bonk Motorsport maar kwam 0.239 seconden te kort en moesten genoegen nemen met de tweede plaats. Dennis Fetzer e ...

44 viewsCategorie: Sport > Autosport

Porsche Carrera Cup RedBull Ring (NoSpeedLimits)
Tom Coronel en Franco Girolami snel in Vrije Training TCR Europe (NoSpeedLimits)