RSS FeedsAjax met hakken over de sloot langs Feyenoord in De Klassieker (AT5)

17 januari 2021 19:00:04

Ajax met hakken over de sloot langs Feyenoord in De Klassieker (AT5)

Ajax heeft vanmiddag met 1-0 gewonnen van Feyenoord door een goal van Ryan Gravenberch. De ploeg van Erik ten Hag was het grootste deel van de wedstrijd oppermachtig, maar verloor aan het einde van de tweede helft de grip op de wedstrijd. Het leverde Feyenoord een aantal grote kansen op de gelijkmaker op. Door de overwinning staat Ajax met drie punten voorsprong bovenaan in de Eredivisie.  Het beeld van het spel in de openingsfase van de wedstrijd was zoals te verwachten; Ajax speelde dominant en zocht de aanval. Feyenoord stond met de rug tegen de muur te wachten op een uitbraak. Gravenberch zorgde na ruim twintig minuten voor de meer dan verdiende voorsprong. Net buiten het strafschopgebied kreeg de middenvelder de bal van Haller. Hij leek eerst te schieten met rechts, maar na een mooie kapbeweging schoot hij de bal met zijn linkervoet geplaatst achter Feyenoord-doelman Marsman. Na de 1-0 bleef de ploeg van Erik ten Hag doordrukken. Tadic leverde nog twee gevaarlijke voorzetten af, maar dat leidde niet tot een kans. Slechts een paar keer besloot Feyenoord van hun eigen helft te komen en creëerde een paar goede kansen.  Geen Huntelaar Erik ten Hag stuurde dezelfde elf namen het veld in als tegen FC Twente, dat betekende dat Perr Schuurs wederom gepasseerd werd voor Jurriën Timber. Sébastien Haller, tegen de Tukkers goed voor zijn eerste goal voor Ajax en een assist kreeg wederom de voorkeur in de spits. Klaas-Jan Huntelaar, die afgelopen donderdag nog drie punten uit het vuur sleepte in de Grolsch Veste, zat niet bij de selectie. De kans is groot dat hij bezig is met een vertrek naar Schalke 04. waar hij tussen 2010 en 2017 actief was. Tweede helft Gravenberch leek vlak voor rust uit te vallen met een blessure, maar haalde de rust wel.  Aan het begin van de tweede helft bleek de doelpuntenmaker toch niet fris genoeg en werd gewisseld voor Jurgen Ekkelenkamp. Begin tweede helft was het wederom Ajax die de aanval zocht, maar ...

122 viewsCategorie: Algemeen > Binnenland > Noord-Holland > Amsterdam

Mobiele Eenheid grijpt in bij illegale demonstratie Museumplein (AT5)
Honderd mensen aangehouden bij verboden demonstratie op Museumplein (AT5)