Headlinez Home  

RSS FeedsSchaakclub de Klockelaer opent donderdag 26 september nieuw seizoen met traditionele simultaan Hans Berrevoets (Dordrecht.net Nieuws)

 
 

20 september 2019 11:17:48

 
Schaakclub de Klockelaer opent donderdag 26 september nieuw seizoen met traditionele simultaan Hans Berrevoets (Dordrecht.net Nieuws)
 


DORDRECHT -  Bij schaakclub de Klockelaer staat op donderdag 26 september weer de traditionele schaak-simultaan op het programma van Hans Berrevoets. Hij is een bekende simultaangever die zo ook een aantal jaren aan schaakpromotie deed in winkelcentrum Sterrenburg in de aanloop naar het internationale snelschaaktoernooi. Op de website tomsschaakboeken.nl wordt de gebeurtenis  een (schaak) feest genoemd voor deelnemers en simultaangever, waarvoor de borden om half tien op de tafels komen. Al tien jaar fietst Hans Berrevoets naar het dienstencentrum de Klockelaer in Crabbehof  toe om zo het nieuwe (schaak) seizoen te openen. Hij ziet het ook als toelatingsexamen voor schaakclub De klockelaer. Door zijn (duidelijke) plusscore zakt hij daarvoor elke keer en mag het een jaar daarna nog eens proberen door een simultaan te spelen om zo in een vooral vriendschappelijke en gezellige sfeer de degens te kruisen. Het resultaat is echter niet het  doel, maar juist de ontmoeting en het contact. De Klockelaer heeft als dagclub  zo met circa 36 leden een vaste plaats veroverd in de Dordtse en regionale schaakwereld...


 
28 viewsCategorie: Algemeen > Binnenland > Zuid-Holland > Dordrecht
 
Ruimte voor een chapeau: Vrije Tuinder mag jaar langer blijven (Dordrecht.net Nieuws)
Meer dan veertig sportclubs present bij tweede editie Dordt Fit (Dordt Centraal)
 
 
blog comments powered by Disqus


Headlinez.nl
Het laatste nieuws verzameld op onderwerp, uit meer dan duizend nieuwsbronnen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Registreren | WW Ophalen

Zoek:

Dordrecht


Copyright © 2008 - 2020 Indigonet Services B.V.. Contact: Tim Hulsen. Lees hier onze privacyverklaring.
Andere websites van Indigonet Services B.V.: Vacatures News Science Tweets Nachrichten