RSS FeedsKoopmeiners redt AZ in Europa League met late strafschop (Sport1 Voetbal)

21 februari 2020 00:05:20

Koopmeiners redt AZ in Europa League met late strafschop (Sport1 Voetbal)

AZ is het winnen even verleerd. Na de uitschakeling in het bekertoernooi tegen NAC Breda (1-3) en het verlies in de eredivisie tegen FC Twente (2-0), speelde het elftal van trainer Arne Slot donderdag in de eerste knock-outronde van de Europa League gelijk tegen LASK Linz (1-1). Aanvoerder Teun Koopmeiners voorkwam met een strafschop in de 86e minuut een nieuwe nederlaag voor AZ. De return in Oostenrijk is volgende week. De wat smalle selectie breekt AZ de laatste tijd op. Middenvelder Koopmeiners speelde noodgedwongen in het hart van de verdediging. Centrale verdedigers Stijn Wuytens, Ron Vlaar en Pantelis Hatzidiakos zijn allemaal geblesseerd. De Noor Fredrik Midtsjø ontbrak eveneens, wegens een schorsing. Hakon Evjen, landgenoot van Midtsjø, profiteerde van de vrijgekomen plaatsen op het middenveld. De 20-jarige Noor maakte daarmee zijn debuut als basisspeler. AZ leek al na één minuut spelen een strafschop te krijgen. Myron Boadu werd op zijn hakken getrapt. Koopmeiners stond klaar om de strafschop te nemen, maar de Finse scheidsrechter Mattias Gestranius hoorde van de videoscheidsrechter dat de overtreding buiten het strafschopgebied was gemaakt. De vrije trap leverde niets op. Veel meer gevaar wist AZ, waar Calvin Stengs dit keer niet als buitenspeler voetbalde maar een wat vrijere rol had achter de voorste linie, voor rust niet te creëren. LASK kwam in de 26e minuut, bij de eerste kans, direct op voorsprong. Na een verre ingooi werd de bal met het hoofd verlengd door aanvoerder Gernot Trauner. Marko Raguz stond op de juiste plaats om de bal in het doel te schieten. Kort voor rust liet Dominik Frieser na om de voorsprong te verdubbelen voor de Oostenrijkers, die in de groepsfase waren ingedeeld bij PSV. LASK bleef in Eindhoven moeizaam overeind (0-0) en was in eigen stadion met liefst 4-1 te sterk. AZ kreeg in de tweede helft de eerste grote kans. Boadu schoot de bal van dichtbij, na een voorzet vanaf rechts, tegen doelman Alexander ...

38 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Leverkusen wint thuis met klein verschil van Porto (Sport1 Voetbal)
Teun Koopmeiners: `Ik vond wel een aantal dingen discutabel´ (Voetbalzone)