RSS FeedsLeverkusen wint thuis met klein verschil van Porto (Sport1 Voetbal)

21 februari 2020 00:05:20

Leverkusen wint thuis met klein verschil van Porto (Sport1 Voetbal)

Leverkusen heeft in het eerste duel met FC Porto in de Europa League met klein verschil gewonnen. De formatie van de Nederlandse coach Peter Bosz deed dat in de eigen BayArena met 2-1. De tweede wedstrijd is over een week in Portugal. Na bijna een half uur kwam Leverkusen op voorsprong. Lucas Alario tikte een voorzet van Kerem Demirbay binnen. Kort na rust liepen de Duitsers verder uit. Kai Havertz scoorde vanaf de stip. In eerste instantie had de Argentijnse doelman Agustín Marchesin de inzet gestopt, maar op voorspraak van de VAR mocht Havertz het nog een keer proberen. Luis Díaz scoorde vervolgens voor de Portugezen. Daley Sinkgraven, oud-speler van Heerenveen en Ajax, speelde mee bij de Duitsers. Wolfsburg, met Wout Weghorst in de spits, won thuis van Malmö FF. De Zweedse formatie van coach Jon Dahl Tomasson kwam kort na rust op voorsprong. Isaac Thelin scoorde uit een strafschop. Twee minuten later was het alweer gelijk, dankzij de Kroaat Josip Brekalo. Vervolgens zorgde een eigen doelpunt van Thelin voor de Duitse zege.

44 viewsCategorie: Sport > Voetbal

AZ-trainer Slot: Linz maakte ons het voetballen vaak onmogelijk (Sport1 Voetbal)
Koopmeiners redt AZ in Europa League met late strafschop (Sport1 Voetbal)