RSS FeedsPSV met gelijkspel (1-1) richting Feyenoord (Sport1 Voetbal)

12 december 2019 21:20:13

PSV met gelijkspel (1-1) richting Feyenoord (Sport1 Voetbal)

PSV heeft de Europese campagne afgesloten met een teleurstellend gelijkspel. De thuiswedstrijd tegen het vooraf nog puntloze Rosenborg BK eindigde in 1-1. PSV had al geen zicht meer op het bereiken van de knock-outfase en eindigde met 8 punten als derde in groep D, achter LASK Linz en Sporting Portugal. PSV was met de gedachten al bij de uitwedstrijd van zondag tegen Feyenoord in de eredivisie. In Rotterdam willen de Eindhovenaren voor het eerst sinds eind september weer een competitiewedstrijd buiten het eigen stadion winnen. Trainer Mark van Bommel gaf Donyell Malen rust. De topscorer zat wel op de reservebank. Michal Sadilek en Ritsu Doan, zaterdag tegen Fortuna Sittard (5-0) nog basisspelers, bleven wegens lichte fysieke klachten buiten de selectie voor het duel met Rosenborg. Cody Gakpo en Bruma vervingen Malen en Doan en Olivier Boscagli speelde links achterin, op de positie van Sadilek. Op het middenveld kreeg Érick Gutiérrez de voorkeur boven Pablo Rosario. Het was tegen Rosenborg juist Gutiérrez die voor rust een negatieve hoofdrol opeiste. De Mexicaan draaide in de 22e minuut, na wat ongelukkig te zijn ingespeeld, de verkeerde kant op en raakte de bal kwijt aan Pål André Helland. De aanvaller scoorde met een geplaatst schot van buiten het zestienmetergebied. PSV was tot dat moment de betere ploeg. De thuisploeg werd in de 19e minuut een strafschop onthouden na een overtreding op Gakpo en even daarna kreeg Bruma een aardige schietkans. Van Bommel had vooraf blijkbaar afgesproken dat zowel Malen als Steven Bergwijn, met het oog op Feyenoord, allebei maximaal een helft zouden spelen. Malen verving Bergwijn aan het begin van de tweede helft als spits. Het spel van PSV bleef ondermaats. De huidige nummer drie van de eredivisie creëerde geen kansen. Mohamed Ihattaren liet bij momenten wel weer goede dingen zien en het was geen toevallig dat juist de 17-jarige spelmaker voor de gelijkmaker zorgde. Ihattaren plaatste de bal in de ...

31 viewsCategorie: Sport > Voetbal

LASK Linz pakt eindzege in PSV-poule (Sport1 Voetbal)
‘Real Madrid wil Van de Beek al in januari overnemen van Ajax’ (Voetbal4u.com)