RSS FeedsPSV na verlies bij Sporting ook klaar in Europa (Sport1 Voetbal)

28 november 2019 23:20:17

PSV na verlies bij Sporting ook klaar in Europa (Sport1 Voetbal)

Nog voordat de maand december is begonnen, kan het seizoen van PSV als verloren worden beschouwd. De Eindhovenaren blameerden zich in de Europa League met een nederlaag van 4-0 bij Sporting Portugal. Doordat LASK Linz bij Rosenborg won (1-2), is PSV na vijf van de zes speelronden al uitgeschakeld. In de competitie bedraagt de achterstand van het elftal van trainer Mark van Bommel op Ajax na veertien speelronden al elf punten. Een kloof die normaal gesproken niet meer gedicht gaat worden. PSV heeft nu alleen het nationale bekertoernooi nog als hoofddoel, een prijs die door topclubs alleen serieus wordt genomen als ze in andere competities zijn uitgespeeld. De druk op Van Bommel zal verder toenemen. De Limburger had de voorbije weken als excuus dat hij zijn aanvallers Steven Bergwijn en Donyell Malen wegens blessures miste. PSV wist liefst zes wedstrijden op rij niet te winnen en beëindigde die negatieve reeks zondag met een moeizame zege op sc Heerenveen (2-1). PSV speelde tegen de Friezen een sterke eerste helft, maar viel na rust ver terug. Tegen Sporting ging PSV voor het eerst hard onderuit terwijl alle belangrijke spelers wel aanwezig waren. De manier waarop de Brabanders het eerste doelpunt in Lissabon weggaven, was ontluisterend. Pablo Rosario liet zijn directe tegenstander in de 9e minuut bij een ingooi weglopen en Nick Viergever was niet alert toen Luiz Phellype voor hem kwam en de bal in het doel kopte. Na ruim een kwartier was het al 2-0 door een goed afstandsschot van Bruno Fernandes. PSV begon daarna beter te voetballen, maar speelde in feite al een verloren wedstrijd. Kort voor rust werd de pijn nog groter toen Jérémy Mathieu uit een hoekschop voor de 3-0 zorgde. Van Bommel slachtofferde halverwege zijn voormalig aanvoerder Rosario en de Portugees Bruma. Met Gastón Pereiro en Cody Gakpo in het elftal werd het direct na rust bijna 3-1. Doelman Luís Maximiano redde knap op een schot van Mohamed Ihattaren. Sporting ...

23 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Arsenal komt ook in Europa niet tot winst (Sport1 Voetbal)
LASK Linz deelt PSV genadeklap uit (Sport1 Voetbal)