RSS FeedsSamenvatting EK-duel Nederland - Denemarken (1-0) (OnsOranje)

21 juli 2017 09:58:49

Samenvatting EK-duel Nederland - Denemarken (1-0) (OnsOranje)

De OranjeLeeuwinnen hebben maandag een grote stap gezet naar de kwartfinale op het EK vrouwenvoetbal. In een volgepakt Sparta-stadion in Rotterdam werd Denemarken in de tweede poulewedstrijd met 1-0 verslagen. Sherida Spitse benutte in de 20ste minuut een strafschop, maar keepster Sari van Veenendaal groeide uit tot de held van de avond. Nederland ging aanvankelijk door waar het in de openingswedstrijd tegen Noorwegen was gebleven. Vrolijk combinerend werd de diepte gezocht via Shanice van der Sanden en Lieke Martens. De sterke eerste helft werd afgesloten met een 1-0 voorsprong. Na rust pakte  Denemarken het initiatief. De Deense vrouwen kregen een aantal grote kansen, maar strandden telkens weer op de uitblinkende Sari van Veenendaal. Bekijk nogmaals de beelden van de spannende wedstrijd op het sfeervolle Kasteel dat zich in de laatste minuten massaal achter de OranjeLeeuwinnen schaarde om de overwinning over de streep te trekken.

41 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Oranje

Van Veenendaal helpt Oranjevrouwen langs Denemarken (OnsOranje)
OFFICIEEL: Jetro Willems tekent bij Eintracht Frankfurt (Voetbal4u.com Oranje)