RSS FeedsVan Veenendaal helpt Oranjevrouwen langs Denemarken (OnsOranje)

20 juli 2017 22:48:44

Van Veenendaal helpt Oranjevrouwen langs Denemarken (OnsOranje)

Zouden de Oranjevrouwen de geweldige EK-start van zondag in het tweede duel tegen Denemarken een glansrijk vervolg kunnen geven? Die vraag stond donderdagavond centraal op Het Kasteel in Rotterdam. Ja, zo luidde het antwoord. Ook de Deense vrouwen moesten buigen voor de Hollandse dadendrang; 1-0. Al moest Oranje daarvoor goalie Sari van Veenendaal wel heel erg dankbaar zijn. Hadden de OranjeLeeuwinnen zondag slechts 29 seconden nodig om een levensgrote kans bij elkaar te voetballen, nu moest het publiek een minuut langer wachten op een doelrijpe kans. Het schot van Kika van Es zeilde echter net naast. Twee minuten later was kans nummero twee al een feit. Nadat Jackie Groenen op de rand van het strafschopgebied was neergelegd, nam Sherida Spitse het doel ineens onder vuur. Met het nodige kunst en vliegwerk ranselde de Deense goalie Stina Lykke Petersen de bal uit de doelmond. Miedema redt Denemarken Daniëlle van Donk versierde de strafschop waaruit Oranje op 1-0 kwam. Oei, dacht diezelfde Petersen tien minuten later. Want weer lag de bal op de rand van de zestien en weer had Spitse zich achter de bal genesteld. Maar moest de Deense keeper bij de eerste poging nog handelend optreden, bij de tweede mogelijkheid hoefde de goalie niet in actie te komen. De gekraakte vrije trap belandde namelijk voor de voeten van Groenen, die de bal keurig richting de rechter benedenhoek stuurde, maar daar ploeggenote Miedema de bal onbewust van de doellijn zag halen. In de twintigste minuut was daar dan alsnog de verdiende voorsprong voor Nederland. Daniëlle van de Donk werd vrijgespeeld, snelde de zestien in en werd daar pootje gehaakt of haakte zichzelf pootje, dat bleef in het midden. Dat eerste vond scheidsrechter Hussein. Driemaal is scheepsrecht, dacht Spitse toen ze zich achter de strafschop nestelde. En die wijsheid ging ook nu op, hoewel penaltykiller Petersen nog vervaarlijk dichtbij kwam; 1-0. Ineens een kans En Denemarken? Uh, ja dat deed ook mee. Maa ...

80 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Oranje

Basisopstelling blijft in tact bij OranjeLeeuwinnen (OnsOranje)
Samenvatting EK-duel Nederland - Denemarken (1-0) (OnsOranje)