Headlinez Home  

RSS FeedsHoeven dieren straks niet meer dood voor ons vlees? (Metronieuws Eten)

 
 

17 januari 2017 13:11:26

 
Hoeven dieren straks niet meer dood voor ons vlees? (Metronieuws Eten)
 


De slogan `diervriendelijk vlees bestaat niet´ kan binnenkort misschien wel de prullenbak in. Wetenschappers zijn bezig vlees te ontwikkelen waar dieren niet voor geslacht hoeven te worden. Wie weet kunnen we over een tijdje ons eigen vlees kweken. Lees ook: Vlees vs. nepvlees: is het echt zo verwarrend? Het bedrijf New Harvest is hard bezig om vlees te ontwikkelen waar geen dieren geslacht voor hoeven te worden. Het idee klinkt simpel: met een paar cellen en een vust moet het net zo makkelijk worden als je eigen bier brouwen of groenten verbouwen. Elk stukje vlees zou ermee gemaakt moeten kunnen worden. `Alsof we een nieuw universum aan het ontwerpen zijn`, vertelt Isha Datar, directrice van het bedrijf op het evenement Hello Tomorrow. Duur Vlees dat op deze manier geproduceerd werd, is niet nieuw. Al in 2013 werd de eerste lab-burger in Londen gepresenteerd. Er is nog wel wat werk aan de winkel: New Scientist weet dat die burger 300.000 euro heeft gekost en smaakte volgens experts wel goed, maar nog niet zo sappig als een échte burger. Ook duurde het een jaar om die burger te kweken. En grote hoeveelheid vlees kweken op een duurzame manier is sowieso nog lastig, zegt Datar. `Er zijn nog zoveel doorbraken nodig.` Het grootste probleem is de dikte van het vlees. De hamburger werd gemaakt van meerdere kleine in het lab gekweekte stukjes vlees. Spieren Niet zo gek, het is nog best ingewikkeld om zelf vlees te maken. Het vlees dat wij eten, bestaat voornamelijk uit spieren. Er moeten stamcellen uit de dieren worden gehaald, die vernieuwen zichzelf en worden geactiveerd nadat een dier of mens gewond raakt. De cellen repareren hetgeen dat stuk is. In het lab moeten vervolgens bloedvaten worden nagemaakt én moet de boel gevoed worden met de juiste voedingsstoffen en zuurstof. Dat gaat in het begin goed, totdat het nieuwe vlees dikker moet worden. Bij het ene soort vlees is dat makkelijker dan de andere. Maar vlees bestaat niet alleen uit spieren, ook ...


 
49 viewsCategorie: Cultuur > Gastronomie
 
Vriesnacht maar niet hoeven krabben, hoe kan dat? (Metronieuws Eten)
Talkshow Daphne Bunskoek met nieuwe naam in De Rode Hoed (Het Parool Eten en Drinken)
 
 
blog comments powered by Disqus


Headlinez.nl
Het laatste nieuws verzameld op onderwerp, uit meer dan duizend nieuwsbronnen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Registreren | WW Ophalen

Zoek:

Gastronomie


Copyright © 2008 - 2024 Indigonet Services B.V.. Contact: Tim Hulsen. Lees hier onze privacyverklaring.
Andere websites van Indigonet Services B.V.: Vacatures News Science Tweets Nachrichten