RSS FeedsHattrickheld Steven Bergwijn de grote man bij Ajax tegen FC Groningen (AT5)

14 augustus 2022 16:53:36

Hattrickheld Steven Bergwijn de grote man bij Ajax tegen FC Groningen (AT5)

Ajax heeft in een swingende wedstrijd eenvoudig afgerekend met FC Groningen. De Amsterdammers wonnen in de Johan Crijff Arena met 6-1. Steven Bergwijn was de grote man aan Amsterdamse zijde met drie doelpunten. Bij Ajax is het wekelijkse vraagstuk voor trainer Alfred Schreuder hoe de voorhoede vormgegeven wordt. Tegen FC Groningen koos de oefenmeester voor Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Antony en begon Dusan Tadic op tien. De machine draaide al snel, want binnen vijf minuten maakte Steven Bergwijn al de eerste treffer van de middag. Het leek erop dat Ajax op weg was naar een grote uitslag, maar uit het niets kwam FC Groningen na tien minuten spelen op gelijke hoogte. Cyul Ngonge kapte Owen Wijndal uit en plaatste de bal in de verre hoek achter doelman Remko Pasveer: 1-1. Ajax was niet onder de indruk van de gelijkmaker en was zelf nadrukkelijk op zoek naar doelpunten. Antony Antony was een aantal keren gevaarlijk en in de 28e minuut maakte hij de 2-1. Met een prachtig schot in de bovenhoek zette hij Ajax op voorsprong. Steven Bergwijn schoot vlak voor de rust de 3-1 tegen de touwen. Een voorzet van Devyne Rensch controleerde hij knap, waarna hij geen moment twijfelde en de bal onberispelijk hard tegen de touwen jaagde. Ook na de rust ging de aanvalsdrift van de ploeg van Schreuder verder. Steven Bergwijn had zijn hattrick te pakken met een knap schot in de verre hoek: 4-1. Kenneth Taylor mocht halverwege de tweede helft de vijfde voor Ajax maken nadat aanspeelpunt Brian Brobbey de bal panklaar legde voor de middenvelder. Debuut Lucca De ruime voorsprong gaf Schreuder de mogelijkheid om te wisselen. Daardoor maakte Lorenzo Lucca zijn debuut bij de Amsterdammers. Hoewel de gretigheid uit de ploeg verdween, kreeg Ajax vlak voor tijd nog een strafschop na een handsbal van Määttä. Invaller Steven Berghuis pikte daardoor ook nog zijn doelpunt mee in de 6-1 overwinning. Ajax staat na twee overwinningen gedeeld aan kop in de eredivisie. De Amst ...

113 viewsCategorie: Algemeen > Binnenland > Noord-Holland > Amsterdam

Hittemaatregelen in de Arena: dak deels dicht en flesje water toegestaan (AT5)
Bewoners Osdorp voelen zich onveilig na weer een plofkraak: `Ik ben blij dat ik ga verhuizen` (AT5)