Headlinez Home  

RSS FeedsStelling van de maand: de keuze om voor Bayonetta 3 een Censorship Option toe te voegen is in deze tijden een goede en verantwoordelijke keuze (GameQuarter)

 
 

6 augustus 2022 22:16:21

 
Stelling van de maand: de keuze om voor Bayonetta 3 een Censorship Option toe te voegen is in deze tijden een goede en verantwoordelijke keuze (GameQuarter)
 


In de afgelopen maand heeft PlatinumGames aangegeven dat Bayonetta 3 een optionele censuur-modus krijgt. De ontwikkelaar noemt het overigens niet een censor mode, maar de Naive Angel Mode. Hiermee worden bepaalde gevoelige elementen in de game weg gehaald. Dit betekent dat de momenten dat vrouwelijke personages naakt worden getoond nu kleding aanhebben. In de onderstaande tweet geven ze als voorbeeld aan wat er wordt bedoeld. Na deze aankondiging brak de discussie los. De ene kant sprak schande van het toevoegen van deze optie, terwijl andere mensen het juist een goed idee vonden. Om na te gaan wat onze redactieleden hiervan vinden is daarom mijn stelling: de keuze om voor Bayonetta 3 een Censorship Option toe te voegen is in deze tijden een goede en verantwoordelijke keuze.Peter:Ik ken Bayonetta verder niet, maar aan de andere kant heb ik mij nooit gestoord aan functioneel of minder functioneel naakt. Seks is een onderdeel van het leven en het valt mij op dat sinds een aantal jaar onder de benoeming van vrijheid voor ieder individu opeens het een nog groter taboe lijkt te worden dan het in strenge religieuze groepen is. Wat wel opvalt is dat het altijd vrouwen zijn die naakt worden afgebeeld en je zou nog kunnen kiezen om ook mannen in hun naaktheid te tonen, maar er wordt nu voor gekozen om optioneel de naaktheid van de vrouw niet meer te tonen. Wat ik vooral heel grappig vind, is dat Bayonetta een vrij gewelddadige context heeft. Het is hoofdzakelijk hakken, schoppen en slaan tegen de vijand zonder het conflict proberen op te lossen op een minder gewelddadige manier en dat is kennelijk geen probleem. Maar op het moment dat er dan een vrouw naakt in beeld komt, dan moeten de kinderen hun ogen dicht doen. Dat gezegd hebbende maakt het voor mij persoonlijk niet zoveel uit. Ik zet de optie niet aan als ik ooit ervoor kies de game ooit te gaan spelen en sommige mensen zullen dit wel doen. Daar staat iedereen vrij in. De maker had er ook voor kunnen kiezen alle naa ...


 
7 viewsCategorie: Multimedia > Games
 
Voor laatste beta SUPER PEOPLE wordt flink met geld gesmeten (GameQuarter)
GameStop bant NFT-verkoper nadat plagiaat uitkomt (GameQuarter)
 
 
blog comments powered by Disqus


Headlinez.nl
Het laatste nieuws verzameld op onderwerp, uit meer dan duizend nieuwsbronnen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Registreren | WW Ophalen

Zoek:

Games


Copyright © 2008 - 2022 Indigonet Services B.V.. Contact: Tim Hulsen. Lees hier onze privacyverklaring.
Andere websites van Indigonet Services B.V.: Vacatures News Science Tweets Nachrichten