RSS FeedsViktor Davidovski pakt overwinning race 2 TCR Europe (NoSpeedLimits)

22 mei 2022 19:03:13

Viktor Davidovski pakt overwinning race 2 TCR Europe (NoSpeedLimits)

Viktor Davidovski heeft de tweede race dit weekend van de TCR Europe op zijn naam weten te schrijven en daarmee is hij de eerste Diamond Trophy driver die een race weet te winnen. Klim Gavrilov eindigde als tweede voor Pepe Oriola. Davidovski mocht van pole vertrekken en wist gedurende de race de leiding niet meer uit handen te geven. In het begin vonden er wat plaatswisselingen plaats maar dit hield gedurende de race geen stand. Tom Coronel wist de zesde plaats in handen te nemen door Files in te halen. Een ronde later was er contact tussen Giacomo Ghermandi en Martin Ryba waarbij Ryba spinde en tot de laatste plaats werd verwezen. Ghermandi kreeg een drive-through penelty en zou uiteindelijk als 16de finishen.Dan zijn er problemen voor Files die met technische problemen richting de pitstraat moet. Het team deed wat ze konden en al snel kon Files de baan weer op om de rest van de race te rijden. In dezelfde ronde was het Coronel die voorbij kon aan Callejas voor de vijfde plaas terwijl daarna tussen Oriola, Girolami en Coronel een gevecht ontstond voor de laatste plaats op het podium.In de achtste ronde wist Coronel dan voorbij te gaan aan Girolami en kon hij ruimte goed maken op Callejas voor de derde plaats in de race. In de laatste ronde komen Coronel en Oriola met elkaar in contact waarbij Coronel een plaats weet te winnen. Coronel heeft daarmee de derde plaats in handen maar vlak voor de finish geeft hij de positie terug aan Oriola en daarbij was het Girolami die ook hiervan weet te profiteren en de Nederlander terugverwijst naar de vijfde plaats.Maar de overwinning gaat naar Davidovski in de Comtoyou Audi voor Klim Gavrilov en Pepe Oriola.Het volgende raceweekend staat gepland op 17-19 juni op Spa-Francorchamps. Uitslag race 2 TCR Europe op Paul Ricard:Foto: TCR Europe

12 viewsCategorie: Sport > Autosport

Weer volle winst voor Sheldon van der Linde (NoSpeedLimits)
Tim Heinemann wint ook de tweede race van de DTM Trophy (NoSpeedLimits)