RSS FeedsDTS Ede vrouwen plaatsen zich voor laatste zestien bekertoernooi (Ede Stad)

4 december 2021 18:14:59

DTS Ede vrouwen plaatsen zich voor laatste zestien bekertoernooi (Ede Stad)

[EDE] De DTS Ede vrouwen hebben zich geplaatst voor de laatste zestien van het bekertoernooi. Hoofdklasser ACV uit Assen werd met 2-1 verslagen. Makkelijk ging het niet voor DTS. ACV speelde een prima wedstrijd met een goed georganiseerde verdediging en liet DTS het spel maken. Er was dan ook een omsingeling door DTS rond het strafschopgebied van ACV, dat zelf weinig in aanvallend opzicht kon creƫren. DTS liet de bal veelvuldig rond gaan op zoek naar dat ene gaatje in de verdediging. Maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. De grootste was nog voor Kelly Hollak, die haar inzet knap gestopt zag worden door de keeper. Zowaar kwam ACV vlak voor rust in de 42ste minuut even aan aanvallen toe wat tot een vrije trap leidde vlak voor het strafschopgebied. Deze vrije trap ging er met een knap schot direct in. Zo stond DTS ineens met de rust met 0-1 achter.Na rust met Anoek Blankespoor die in het veld kwam voor Jill Pijnappels (viel uit met het naar het uitziet een lichte hersenschudding) een verbeten DTS die de achterstand snel recht wilde trekken. Dit leidde al in de 50ste minuut tot de verdiende gelijkmaker via Sofie Houba, die zich in het strafschopgebied ontdeed van haar tegenstander en laag in de verre hoek raak schoot. Vele hoekschoppen volgde maar tot echte kansen kwamen die niet. ACV begon nu meer van het eigen doel af te spelen en zocht meer de aanval. Er was dreiging maar van echte kansen was geen sprake. DTS pareerde dit door Gera op den Kelder in te brengen voor Kelly Hollak. DTS bleef de controle en vele balbezit houden en kwam in de 73ste minuut verdiend op voorsprong door een prachtig doelpunt van Dominique van Wensveen die de bal op de rand van het strafschopgebied aannam en deze schitterend in de verre bovenhoek krulde 2-1. ACV had niets meer te verliezen en probeerde nog iets te forceren. Tot grote schrik kwam die mogelijkheid er ook nog, maar dan via Marlon van Pommeren die de bal bijna nog in eigen doel schoot. Deze bal ging net naast en de hoe ...

40 viewsCategorie: Algemeen > Binnenland > Gelderland

Brandweerpost Stadspoort mag open blijven tot januari 2027 (Ede Stad)
Veerkrachtig SKV met goed gevoel naar winterstop (Stad Wageningen)