RSS FeedsGeslaagd debuut Team RaceArt - Kroymans in Ferrari Challenge (NoSpeedLimits)

6 juli 2020 20:42:58

Geslaagd debuut Team RaceArt - Kroymans in Ferrari Challenge (NoSpeedLimits)

Afgelopen weekend stond de eerste Ferrari Challenge race voor Team RaceArt - Kroymans op het programma. Samen met coureur Roger Grouwels neemt het team deel aan het Coppa Shell kampioenschap. Tijdens de vrije trainingen op 3 en 4 juli kon de setup worden bepaald voor de races. Hier werd snel duidelijk dat de combinatie van Roger Grouwels met de Ferrari 488 Challenge Evo glansrijk is. Kwalificaties Zowel op zaterdag als op zondag stonden er een kwalificatie en race op het programma. Grouwels klokte op zaterdag een tijd van 1:45.986 en op zondag 1:45.701. Beide waren goed voor een derde startplaats, maar dankzij onvoorziene uitval van Thomas Gostner (CDP – MP Racing) kon de grijs/oranje Ferrari 488 Challenge Evo van de eerste startrij beginnen. Races Dankzij de prima kwalificatie en uitval van Thomas Goster begon Roger Grouwels weliswaar op P3, maar zonder blokkerende voorganger. Een briljante inhaalactie tijdens de zaterdagrace kwam een paar rondes later. Grouwels remde later dan Fons Scheltema (Kessel Racing) in de Variante Alta bochtencombinatie, met een P1 als resultaat. Deze positie wist Grouwels vast te houden tot het einde van de half uur durende race en mocht op de hoogste trede van het podium stappen. Met de eerste race en die afloop in het achterhoofd werd de tweede race met vertrouwen begonnen. Een inhaalactie op Ernst Kirchmayr (Baron Motorsport) resulteerde in een P1 met alsmaar groeiende uitloop. Dit werd vastgehouden tot een paar bochten voor het einde van de race, waar een probleem met de brandstof zich voordeed. Gedwongen om snelheid te minderen, werd Grouwels ingehaald door vijf concurrerende auto`s waardoor een 6e positie maximaal haalbaar was. In het algemeen klassement bekleedt Grouwels nu de tweede positie, drie punten onder koploper Ernst Kirchmayr. Ondanks het onfortuinlijke resultaat op zondag zijn Roger Grouwels en teammanager Marwin Moonen toch te spreken. `De race wordt gereden op de limiet van auto en coureur en dan kunnen ...

74 viewsCategorie: Sport > Autosport

95 procent houdt tickets voor race op Zandvoort (Telesport Autosport)
`Slow puncture` plaagt Jaap van Lagen bij start Porsche Supercup (NoSpeedLimits)