RSS FeedsJaxon Evans pakt overwinning PMSC in Oostenrijk (NoSpeedLimits)

5 juli 2020 15:11:43

Jaxon Evans pakt overwinning PMSC in Oostenrijk (NoSpeedLimits)

Gisteren wist hij al de pole in handen te nemen en vandaag heeft de Nieuw Zeelander, Jaxon Evans ook de race op zijn naam weten te zetten. Dylan Perreira pakte de tweede plaats terwijl Leon Köhler de derde plaats op wist te eisen. Roar Lindland kreeg in de opwarmronde al problemen waardoor hij de pitstraat in moest en vanuit daar aan de race begon. Hij wist de race dan uiteindelijk als 20ste te finishen. Ook was er pech voor Jaap van Lagen. Gisteren moest hij genoegen nemen met een 12de plaats in de kwalificatielsessie maar vandaag in de race moest hij al vrij snel opgeven met een lekke band.   Lucas Groeneveld kwam even buiten de baan en moest een stukje door de grindbak en viel daarmee terug naar de 19de plaats. Wist zichzelf ook wel weer op te werken naar een 15de positie.   Larry ten Voorde won 1 plaats en in een hele mooie inhaalactie wist hij nog eens 2 plaatsen goed te maken op Florian Lattore en JB Simmenauer waardoor hij de vijfde plaats in handen wist te nemen. Ayancan Güven kreeg van de wedstrijdleiding een straf van 5 seconden waardoor hij zijn vierde plaats verloor en uiteindelijk als achtste in de uitslagenlijst terecht kwam. Dit kwam ten gunste van Larry ten Voorde die daarmee doorschoof naar de vierde plaats. Helaas net buiten het podium maar wel weer de extra punten die de Nederlander van GP Elite mee naar huis mag nemen.   Broers Daan en Jesse van Kuijk deden ook goede zaken en eindigde de race de 13de en 14de plaats. Lukas Groeneveld eindigde deze eerste race op de 15de plaats. Maximaal van Splunteren had een momentje bij de eerste bocht en spinde. Hij viel hierdoor terug waarna hij uiteindelijk als 16de over de meet kwam.   Volgend weekend zal de tweede race van dit seizoen verreden worden,wederom in Oostenrijk.   Uitslag Porsche Mobil1 Supercup 01 #1 J EVANS 1:32.080 22.752 40.068 29.742 1:32.562 17 02 #2 D PEREIRA 1:32.094 +0.728 +0.728 22.673 40.277 29.577 1:32.527 17 03 #3 L KOEHLER (R) 1:32.085 +1.721 +0.993 22.7 ...

60 viewsCategorie: Sport > Autosport

Alsnog straf voor Lewis Hamilton, Max Verstappen start als tweede (Telesport Autosport)
Max Verstappen valt uit bij Grand Prix van Oostenrijk (Telesport Autosport)