RSS FeedsTrainerswissel doet Everton goed (Sport1 Voetbal)

7 december 2019 15:52:51

Trainerswissel doet Everton goed (Sport1 Voetbal)

In zijn eerste optreden als hoofdcoach van Everton heeft Duncan Ferguson een 3-1-zege geboekt op Chelsea. Drie nederlagen op rij waren Marco Silva fataal geworden. De Portugees werd donderdag ontslagen, waarna assistent Ferguson het, vooralsnog tijdelijk, overnam. Onder meer dankzij twee doelpunten van Dominic Calvert-Lewin zag hij hoe zijn ploeg Chelsea met lege handen terug naar Londen stuurde. Ferguson had een basisplaats ingeruimd voor de middenvelders Theo Walcott en Morgan Schneiderlin. Dat ging ten koste van Tom Davies en Yerry Mina, die met een hamstringblessure aan de kant bleef. Richarlison zette de thuisploeg al in de vijfde minuut op voorsprong. De Braziliaan kopte raak op aangeven van Djibril Sidibé. Kort na rust maakte Calvert-Lewin er zelfs 2-0 van, maar drie minuten later was de marge alweer verkleind tot één, na een doelpunt van Mateo Kovacic. Chelsea drong aan, kreeg kansen maar verzuimde in te grijpen toen de ingevallen Davies op karakter doordrong in het strafschopgebied, waarna Calvert-Lewin de bal in het doel kon schuiven. Voor Chelsea was het de derde nederlaag in de laatste vier competitieduels.

44 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Everton straft geklungel van Chelsea af en zorgt voor stunt (Voetbalzone)
Hier in Nederland is de grootste kans op treinvertraging (Metronieuws Voetbal)