RSS FeedsVolendam na ruime zege dicht bij periodetitel (Sport1 Voetbal)

6 december 2019 22:42:28

Volendam na ruime zege dicht bij periodetitel (Sport1 Voetbal)

FC Volendam heeft de tweede periodetitel voor het grijpen. De ploeg van trainer Wim Jonk boekte bij middenmoter FC Eindhoven de zevende opeenvolgende overwinning in de Keuken Kampioen Divisie: 1-4. Het verschil met concurrent SC Cambuur in de stand van de tweede periode bleef één punt. De Friese koploper van de eerste divisie won met 4-2 bij hekkensluiter FC Dordrecht. Nummer twee De Graafschap bleef uit tegen FC Den Bosch steken op 2-2. Daardoor liep de achterstand van de `Superboeren` op Cambuur op tot zeven punten. FC Volendam kan volgende week vrijdag voor eigen publiek tegen MVV Maastricht de tweede periodetitel binnenhalen. Cambuur speelt dan thuis tegen Jong Ajax. NEC haakte door een nederlaag bij Excelsior (2-1) af in de strijd om het periodekampioenschap. FC Volendam leidde bij de rust al met 2-0. Gijs Smal haalde twee keer doeltreffend uit. Nick Doodeman en Francesco Antonucci brachten na de pauze de treffers van de Noord-Hollandse club op hun naam. SC Cambuur had in Dordrecht een prettige avond. Na de eerste helft koesterde de Friese ploeg al een voorsprong van 4-1. Robin Maulun (twee), Mees Hoedemakers en Kellian van der Knaap kwamen namens de bezoekers tot scoren. Bij het duel tussen Den Bosch en De Graafschap (2-2) vielen de doelpunten na de rust. Daryl van Mieghem en Ralf Seuntjens scoorden voor de bezoekers, die een voorsprong van 2-0 prijsgaven. Paco van Moorsel en Leo Vaisanen waren trefzeker voor de thuisclub.

33 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Ajax laat zich verrassen door sterk Willem II (Sport1 Voetbal)
Depay steelt de show met Panenka, kanonskogel en magnifieke crosspass (Voetbalzone)