RSS FeedsFC Utrecht vrouwen speelt gelijk tegen FC Twente (FCUtrecht.net)

21 april 2024 15:41:34

FC Utrecht vrouwen speelt gelijk tegen FC Twente (FCUtrecht.net)

Utrecht - De vrouwen van FC Utrecht hebben vanmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Twente. Daardoor moet koploper Twente het kampioenschap nog even uitstellen. De achtvoudig landskampioen moest winnen in Utrecht om de negende titel veilig te stellen. Nu dat niet is gelukt moet Twente wachten op puntenverlies van concurrent Ajax of zelf weer winnen in de volgende uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Twente heeft na twintig wedstrijden 53 punten, Ajax pakte er 45 in negentien duels. De koploper kan donderdag alsnog kampioen worden, als Ajax in het restant van het duel met AZ niet wint. De wedstrijd werd zaterdag in de negende minuut bij een stand van 0-0 definitief gestaakt na een botsing tussen AZ-keepster Femke Liefting en Ajax-speelster Chasity Grant, waarbij Liefting een hersenschudding opliep. De koploper was vanaf de aftrap in Utrecht dominant, al had het moeite grote uitgespeelde kansen te creëren. Na een eerdere mislukte poging was het halverwege de eerste helft alsnog Marisa Olislagers die de bezoekers op voorsprong zette. Het afstandsschot van de tienvoudig international in de bovenhoek zorgde al voor een bescheiden feestje bij de dug-out van Twente. Utrecht kwam via een individuele actie van Lotje de Keijzer in de 39e minuut langszij. Vlak na rust belandde een van richting veranderde voorzet op de Twentse lat. Amber Visscher zorgde een kwartier voor tijd met een afstandsschot alsnog voor de verrassende Utrechtse voorsprong. International Caitlin Dijkstra leidde met de gelijkmaker in de 90e minuut een spannende slotfase in, maar tot een winnende treffer kwam het niet meer. Twente komt woensdag 1 mei weer in actie, bij nummer 4 Fortuna Sittard. FC Utrecht speelt dan weer thuis, tegen PEC Zwolle. Utrecht staat zevende, PEC één plek hoger.

27 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eredivisie > FC Utrecht

Verdeling Europese tickets als NEC de beker wint (FCUtrecht.net)
AWAYDAY Jong PSV - Jong FC Utrecht (FCUtrecht.net)