RSS FeedsAZ-aanvoerder Koopmeiners houdt zich vast aan duels met Antwerp (Sport1 Voetbal)

21 februari 2020 07:28:36

Trainer Arne Slot verwees donderdag naar Antwerp FC en even later deed aanvoerder Teun Koopmeiners dat ook. AZ hield zich na de 1-1 tegen LASK Linz in de eerste knock-outronde van de Europa League vast aan de dubbele ontmoeting met de Belgische voetbalclub in augustus in de laatste voorronde. Ook toen maakten de Alkmaarders in eigen stadion kort voor tijd gelijk (1-1). In de return sloeg het elftal van Slot, in een bizar duel met twee rode kaarten voor Antwerp, in de verlenging toe: 1-4. In het thuisduel met Antwerp maakte spits Myron Boadu in de 82e minuut gelijk, tegen LASK Linz deed Koopmeiners dat in de 86e minuut, vanaf de strafschopstip. `Het is een hele belangrijke treffer, zeker. Het wordt volgende week een lastige kluif. Maar we weten dat er kansen liggen`, aldus de aanvoerder. Koopmeiners speelde bij afwezigheid van de geblesseerden Stijn Wuytens, Ron Vlaar en Pantelis Hatzidiakos in het centrum van de verdediging. Al na ruim een minuut spelen stond hij, na een overtreding op Boadu, klaar om een strafschop te nemen. De scheidsrechter kreeg echter van de video-arbiter te horen dat de overtreding buiten het zestienmetergebied was gemaakt. `Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik helemaal niet doorhad dat de videoscheidsrechter dat moment ging bekijken. De scheidsrechter floot, ik dacht dat hij dat deed omdat er spelers waren die te snel het strafschopgebied in wilden lopen bij de penalty.` De vrije trap, ook genomen door Koopmeiners, leverde niets op. Linz was aan de overkant, in de 26e minuut, bij de eerste kans wel direct trefzeker. Een doelpunt dat AZ zich aan mocht rekenen, vindt Koopmeiners, die normaal gesproken op het middenveld voetbalt. LASK Linz scoorde nadat de bal na een verre ingooi was doorgekopt richting de tweede paal. `We hebben er vooraf op gehamerd dat ze vaak gevaarlijk zijn uit een inworp. Dat is een wapen. Dan mag dit niet gebeuren`, oordeelde de aanvoerder. AZ wist na die treffer niet echt te overtuigen. Het goede gevoel is, na neder ...

41 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Deyverson ontkent provocatie richting Ajax-vak: `De UEFA zal sprekenī (Voetbalzone)
Schuurs: zo krijg ik nooit een basisplaats bij Ajax (Sport1 Voetbal)