RSS FeedsAjax verslaat RKC (3-0) en verstevigt koppositie (Sport1 Voetbal)

16 februari 2020 16:38:30

Ajax verslaat RKC (3-0) en verstevigt koppositie (Sport1 Voetbal)

Ajax heeft de koppositie van de eredivisie steviger in handen gekregen. De landskampioen versloeg RKC Waalwijk (3-0) in de Johan Cruijff ArenA en profiteerde zo van de nederlaag van AZ bij FC Twente. Ajax heeft nu 6 punten meer dan de nummer twee van de ranglijst uit Alkmaar, die op doelsaldo ook nog eens 17 treffers achterstaat. Ajax kwam in de 13e minuut op voorsprong door een benutte strafschop van Dusan Tadic (1-0). Lassina Traoré tekende in de 52e minuut voor 2-0. Invaller Klaas-Jan Huntelaar bepaalde in de slotminuut de eindstand (3-0). Met het oog op het Europese uitduel van donderdag tegen Getafe liet trainer Erik ten Hag spelmaker Hakim Ziyech en Daley Blind slechts een helft voetballen.

54 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Ajax spaart krachten en kent goede generale voor duel met Getafe (Voetbalzone)
Storm Dennis zorgt voor veel schade (Metronieuws Voetbal)