RSS FeedsThomas en Lammers helpen PSV weer de juiste richting op (Sport1 Voetbal)

16 februari 2020 08:16:54

Thomas en Lammers helpen PSV weer de juiste richting op (Sport1 Voetbal)

De spelers van PSV stapten zaterdag eindelijk weer eens lachend de bus in. Na de zege van vorige week op Willem II (3-0) wisten de Eindhovenaren voor het eerst in ruim vier maanden ook weer eens een uitwedstrijd te winnen. Bij ADO Den Haag werd het 0-3. `Het zal gezellig zijn zo, dit hebben we wel verdiend`, zei Sam Lammers, die samen met Ryan Thomas PSV weer de juiste richting op helpt. De onlangs van een zware blessure teruggekeerde spits opende tegen ADO na een kwartier spelen de score uit een strafschop. Na rust gaf Lammers de assist op de 0-2 van Thomas, die tegen Willem II ook al trefzeker was. `Ik zag Ryan lopen. Ik dacht: ik geef de bal net voor hem, dan kan hij er tegenaan lopen`, vertelde Lammers, die vooral blij was met het doelpunt dat hij zelf maakte. Het was de eerste sinds zijn terugkeer. `Daar zit je als spits op te wachten. Ik kom steeds meer in mijn ritme. Dan is het doelpunt een beloning.` De strafschop van Lammers werd bijna gestopt door ADO-doelman Luuk Koopmans, die bij Jong PSV nog samen speelde met Lammers. `Ik schoot hem niet zo zuiver. We kunnen er over door blijven praten, maar hij zat`, aldus de doelpuntenmaker. `Ik ben blij met die penalty en de rest van de wedstrijd. Maar als je kritisch bent, hadden we er nog een paar meer moeten maken. De eerste vijftien minuten was het heel rommelig en kon het alle kanten op. Daarna stonden zij met de kont in de zestien en creƫerden wij heel veel gevaar via onze backs met voorzetten. De eerste helft kregen we zoveel kansen. We hadden de wedstrijd gelijk op slot moeten gooien, maar hij viel er net niet in. Dan weet je dat het nog spannend kan worden.` Thomas zorgde twintig minuten voor tijd met de 0-2 voor opluchting bij PSV. De Nieuw-Zeelander is door trainer Ernest Faber doorgeschoven naar de positie van meest aanvallende middenvelder. `Hij is uitermate geschikt om te pendelen tussen de aanval en het middenveld. Ryan is misschien een puzzelstukje dat we nodig hebben om als team overeind t ...

28 viewsCategorie: Sport > Voetbal

‘Ajax werkt na Antony alweer aan de volgende toptransfer’ (Voetbal4u.com)
Ajax treft met RKC favoriete opponent van ED-koplopers (Goal.com)