RSS FeedsBentley Team M-Sport wint 12H Bathurst (NoSpeedLimits)

3 februari 2020 10:49:30

Bentley Team M-Sport wint 12H Bathurst (NoSpeedLimits)

Jules Gounon, Maxime Soulet en Jordan Pepper hebben met de Bentley Continental GT3 de 12H van Bathurst op Mount Manarama op hun naam weten te schrijven. Alvaro Parente, Ben Barnicoat en Tom Blomqvist eindigde met de McLaren 720S GT3 op de tweede plaats terwijl Shane van Gisbergen, Jamie Whincup en Maximilian Götz met de Mercedes AMG GT3 de derde plaats voor zich op wisten te eisen. Lange tijd was het Mercedes AMG Team GruppeM Racing met Felipe Fraga, Maximilian Buhk en Raffaele Marciello die op de tweede plaats lagen, maar in de laatste minuten van de wedstrijd moesten zij nog een keer naar binnen voor een pitstop waarbij Raffaele Marciello vergat de motor af te zetten. Hierdoor kreeg het team de nodige strafseconden waardoor zij uiteindelijk op de zesde plaats kwamen te liggen. Vlak voor de finish begon het dan ook nog even te druppelen waardoor het voor de overige teams moeilijk werd om een positie te verbeteren. Jammer voor de fans dat de race op het einde niet meer zo spannend was, maar daar dacht het team van Bentley Team M-Sport heel anders over en wist daarmee de top van de uitslag te bereiken. Garth Tander maakte een foutje bij een inhaalpoging in de 84ste ronde en daarmee schreef hij de Audi R8-LMS GT3 af. Hij kon zelf uit de auto komen, maar voor hem, Chris Mies en Mirko Bortolotti is de race over. Als de race weer voortgezet wordt is het Felipe Fraga die met de Mercedes-AMG GT3 aan de leiding gaat voor Sergey Afanasiev in zijn Mercedes AMG-GT3 en Yelmer Buurman die de derde plaats overall in handen heeft. De Nederlander wist nog een plaats te winnen en lag lange tijd op een tweede plaats maar viel terug naar de 18de plaats ivm een pitstop. Weer op de baan weet Buurman zichzelf binnen een paar ronden weer in de top 10 te rijden. Na twaalf uur moest Buurman met teamgenoten Maro Engel en Luca Stolz genoegen nemen met een vijfde plaats. Daarmee is hij wel de best geklasseerde Nederlander. Renger van der Zande gaat nog even naast de baan maar wee ...

40 viewsCategorie: Sport > Autosport

Bathurst 12H van start (NoSpeedLimits)
Finale 4 - Zandvoort Reborn eerste officiële race op vernieuwd Circuit Zandvoort (NoSpeedLimits)