RSS FeedsCambuur herovert koppositie na puntenverlies Jong Ajax (Sport1 Voetbal)

24 januari 2020 22:30:05

Cambuur herovert koppositie na puntenverlies Jong Ajax (Sport1 Voetbal)

Cambuur heeft de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie overgenomen van Jong Ajax. De club uit Leeuwarden won met 3-1 van Jong FC Utrecht. De Amsterdammers bleven steken op een 3-3-gelijkspel bij NEC en hebben één punt minder dan Cambuur. Cambuur en Jong FC Utrecht herdachten met een minuut stilte de overleden voormalige Cambuur-speler Chris de Wagt. De thuisploeg uit Leeuwarden kwam via Robin Maulun op 1-0. Giovanni de la Vega zorgde voor de gelijke stand bij rust. Robert Mühren stelde Ragnar Oratmangoen in de tweede helft in staat de 2-1 binnen te tikken. Mühren bepaalde met een kopbal de eindstand op 3-1. Jong Ajax kwam op slag van rust via Danilo Pereira op voorsprong. Na de gelijkmaker van Zian Flemming uit een strafschop, leek Brian Brobbey met twee goals de matchwinner te worden. De 17-jarige Ajacied is de jongste speler die in de eerste divisie in één wedstrijd twee keer scoorde. Vooral de 3-1 was fraai. Na de 3-2 van Anthony Musaba zorgde Flemming vlak voor tijd opnieuw voor de gelijkmaker.

39 viewsCategorie: Sport > Voetbal

FC Utrecht wint eindelijk weer in eigen stadion (Sport1 Voetbal)
Haaland vestigt Bundesliga-record met weergaloze invalbeurt (Voetbalzone)