RSS FeedsAZ-coach Slot: Willem II zet agressiever druk dan andere ploegen (Sport1 Voetbal)

18 januari 2020 23:27:25

AZ-trainer Arne Slot was zaterdag complimenteus voor Willem II, dat Alkmaar verliet met een zege van 3-1. `Op basis van de tweede helft hebben zij volledig verdiend van ons gewonnen`, aldus Slot. `Het is een fitte ploeg, met veel loopvermogen. Zij zetten agressiever druk dan veel andere teams. Willem dwong ons daarmee tot meer fouten dan we normaal gesproken maken aan de bal.` AZ leidde halverwege nog met 1-0. Na rust sloeg Willem II toe. `De eerste helft zag ik bij ons ook al meer slordigheden dan normaal. Al lukte het ons toen nog wel aardig om `er doorheen` te spelen`, zei Slot, die na de tweede achtereenvolgende nederlaag niet in paniek raakt. `We moeten niet direct alles naar beneden halen. We willen heel graag blijven staan waar we nu staan. Er is nu iets meer druk. Het is lekkerder om met die druk om te gaan als je wint.` Willem II blijft het verrassend goed doen. `Ik ben heel erg blij met deze overwinning. De eerste helft kregen we ook kansen. Ik wist dat die momenten ook na rust zouden komen. Dat is goed gelukt. Op basis van de tweede helft is de overwinning verdiend`, aldus coach Adrie Koster.

31 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Bezoek van Atlético Madrid aan Ipurua loopt voor het eerst slecht af (Voetbalzone)
Eibar verrast Atlético Madrid (Sport1 Voetbal)