RSS FeedsValencia wint derby, maar verliest Cillessen (Sport1 Voetbal)

7 december 2019 20:49:42

Valencia wint derby, maar verliest Cillessen (Sport1 Voetbal)

Valencia heeft de stadsderby tegen Levante gewonnen, maar raakte drie dagen voor het beslissende groepsduel met Ajax in de Champions League wel doelman Jasper Cillessen kwijt. De nummer 1 van Oranje was donderdag eerder van de training gegaan vanwege klachten aan een hand. Cillessen stond tegen Levante wel zoals gebruikelijk onder de lat, maar hij werd halverwege de eerste helft bij een achterstand van 2-0 gewisseld. Aanvaller Roger had de thuisclub met twee doelpunten, waarvan de tweede uit een strafschop, op een comfortabele voorsprong gezet. Roger bracht Valencia vlak voor rust onbedoeld ook weer terug in de wedstrijd met een eigen goal. De Franse spits Kevin Gameiro leidde de ploeg van trainer Albert Celades daarna naar de winst met doelpunten in de 57e en 59e minuut. Vlak voor tijd tekende Ferrán Torres ook nog voor de 2-4 namens Valencia, dat het dinsdag in Amsterdam opneemt tegen Ajax. Onduidelijk is of Cillessen er tegen zijn oude club bij is. Hij werd tegen Levante vervangen door Jaume Domenech. Valencia staat met 26 punten uit zestien duels voorlopig op plek zeven in La Liga.

41 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Bosz is Bayern voorbij na zege op Schalke (Telesport Voetbal)
ADO Den Haag pakt punt zonder Groenendijk (Sport1 Voetbal)