RSS FeedsGladbach zet Bayern op grotere achterstand (Sport1 Voetbal)

7 december 2019 18:07:36

Gladbach zet Bayern op grotere achterstand (Sport1 Voetbal)

Borussia Mönchengladbach heeft de aanval van landskampioen Bayern München afgeslagen. De koploper uit de Bundesliga won in eigen huis met 2-1 van Bayern door een benutte strafschop in blessuretijd. Gladbach houdt één punt voorsprong op RB Leipzig, dat met 3-1 won van Hoffenheim. Bayern München staat nu zeven punten achter op de nummer 1. Ivan Perisic bracht Bayern in de 49e minuut op 1-0. De Kroaat, ingevallen voor de geblesseerde Corentin Tolisso, scoorde fraai uit de draai. Gladbach kwam langszij door een harde kopbal van de Algerijn Rami Bensebaini uit een corner. Beide ploegen kregen daarna kansen op een tweede doelpunt. Javi Martínez gaf Borussia in de extra tijd dé kans op de zege door een onbesuisde tackle in het strafschopgebied, die hem op een tweede gele kaart kwam te staan. Marcus Thuram viel dankbaar over de benen van de Spanjaard, waarna Bensebaini de strafschop benutte. Timo Werner leidde RB Leipzig naar de zege op Hoffenheim. De spits schoot de 1-0 binnen op aangeven van Patrick Schick en benutte een strafschop voor de 2-0. Na de 3-0 van Marcel Sabitzer deed Ermin Bicakcic nog wat terug voor de ploeg van coach Alfred Schreuder. Jeffrey Gouweleeuw pakte met FC Augsburg drie punten tegen FSV Mainz door doelpunten van Marco Richter en Florian Niederlechner. Levin Öztunali had Mainz op 0-1 gebracht. Wout Weghorst verloor met VfL Wolfsburg met 1-0 van SC Freiburg. Jonathan Schmid scoorde uit een vrije trap. Borussia Dortmund haalde thuis uit tegen Fortuna Düsseldorf: 5-0. Marco Reus en Jadon Sancho scoorden twee keer. Thorgan Hazard werd met zijn 34e treffer, de 2-0, de meest scorende Belg in de Bundesliga.

48 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Liverpool heeft het makkelijk na blessure Aké (Sport1 Voetbal)
Top 2000 top 5 bekend: om 23.59 zingen we... (Metronieuws Voetbal)