RSS FeedsProgressie zeilsters Bekkering en Duetz op WK (Sport1 Overig)

5 december 2019 10:18:40

Progressie zeilsters Bekkering en Duetz op WK (Sport1 Overig)

De zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz zijn op het WK in de 49erFX-klasse opgeklommen naar de vijfde plaats. De regerend wereld- en Europees kampioenen in deze klasse, al zeker van deelname aan de Olympische Spelen, begonnen de tweede racedag voor de kust van Auckland met een teleurstellend resultaat: 28e. Ze herstelden zich echter door in de drie races daarna als derde, tweede en eerste over de finish te komen. `Al met al hebben we best een goede dag gevaren, alleen die eerste wedstrijd is een dure`, liet het duo weten. `We maakten een enorme fout bij de bovenboei. We hadden hem verkeerd ingeschat en lagen te ver weg om hem te halen. Iedereen kwam ons toen voorbij gezeild.` De 28e plek is vooralsnog het schrapresultaat van Bekkering en Duetz, die op de eerste dag onder meer een zeventiende en elfde plaats behaalden, maar de ook een race wonnen.

19 viewsCategorie: Sport

Cadeautje voor Greta Thunberg: ezel als vervoermiddel (Metronieuws Sport)
Kosgei wil goud in olympische marathon Tokio (Sport1 Overig)