RSS FeedsItalië wint ook laatste duel, met liefst 9-1 (Sport1 Voetbal)

18 november 2019 22:56:25

Italië wint ook laatste duel, met liefst 9-1 (Sport1 Voetbal)

Italië heeft alle wedstrijden in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van volgend jaar gewonnen. Het elftal van bondscoach Roberto Mancini bleef maandag ook in het slotduel met Armenië foutloos. Het werd maar liefst 9-1. Italië is het zevende Europese land dat een EK- of WK-kwalificatiecampagne afsluit zonder puntenverlies. Frankrijk (twee keer), Duitsland (twee keer), Spanje (twee keer), Tsjechië, Engeland en Nederland gingen de Italianen voor. België kan zich dinsdag bij winst op Cyprus ook in dat rijtje scharen. Ciro Immobile en Nicolo Zaniolo maakten al vroeg in de eerste helft de eerste twee doelpunten voor Italië. Na een half uur zorgde Nicolo Barella voor de 3-0, kort daarop gevolgd door de tweede treffer van Immobile. In de tweede helft scoorde ook Zaniolo voor de tweede keer. Het zesde doelpunt kwam op naam van Alessio Romagnoli. Jorginho (strafschop), debutant Riccardo Orsolini en Federico Chiesa voerden de score daarna verder op. Edgar Babayan maakte het doelpunt voor Armenië. John van `t Schip behaalde met Griekenland de derde zege op rij. In Athene zag de Nederlandse trainer zijn elftal met 2-1 winnen van Finland, dat zich vrijdag voor het eerst in de geschiedenis voor het EK plaatste. Griekenland was al uitgeschakeld. Finland leidde bij rust nog dankzij Teemu Pukki. Griekenland sloeg na rust toe via Petros Mantalos en Konstantinos Galanopoulos. Bosnië en Herzegovina versloeg Liechtenstein (0-3) en eindigde achter Griekenland als vierde in de poule.

38 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Zwitserland en Denemarken bereiken EK (Sport1 Voetbal)
Italië bekroont perfecte cyclus met negenklapper; ook Spanje op schot (Goal.com)