RSS FeedsSpanje besluit met ruime zege op Roemenië (Sport1 Voetbal)

18 november 2019 22:56:25

Spanje besluit met ruime zege op Roemenië (Sport1 Voetbal)

Spanje heeft de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap voetbal op een overtuigende manier afgesloten. Roemenië werd in Madrid met liefst 5-0 verslagen. Spanje, dat al zeker was van de groepswinst en deelname aan het EK, maakte vier doelpunten in de eerste helft. Gerard scoorde twee keer en Fabián Ruiz één keer. Verder passeerde Adrian Rus zijn eigen doelman. In de blessuretijd van de tweede helft werd het 5-0 door invaller Mikel Oyarzabal. Zweden had in dezelfde poule ook al een EK-ticket op zak. De Scandinaviërs wonnen hun laatste groepswedstrijd met 3-0 van De Faeröer. Sebastian Andersson zorgde voor het openingsdoelpunt. Mattias Svanberg en John Guidetti bouwden na rust de voorsprong uit. Noorwegen won van Malta (1-2) en eindigde als derde in de groep, voor Roemenië.

38 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Denemarken grijpt na zenuwslopend duel felbegeerde EK-ticket (Goal.com)
Zwitserland en Denemarken bereiken EK (Sport1 Voetbal)