RSS FeedsDuitsland na zege op Wit-Russen naar EK (Sport1 Voetbal)

16 november 2019 23:08:32

Duitsland na zege op Wit-Russen naar EK (Sport1 Voetbal)

Duitsland is zeker van deelname aan het Europees kampioenschap voetbal. Het elftal van bondscoach Joachim Löw won zaterdag in Mönchengladbach van Wit-Rusland: 4-0. Die overwinning volstond omdat Noord-Ierland niet van het Nederlands elftal wist te winnen (0-0). Met nog één speelronde te gaan, is Duitsland koploper met 18 punten. Nederland, na zaterdag ook zeker van het EK, volgt met 16 punten. Wit-Rusland kon Duitsland lang partij bieden. Het was Matthias Ginter die op aangeven van Serge Gnabry de score in de 41e minuut opende. De verdediger stond buitenspel, maar dat was de grensrechter ontgaan. Na rust liepen de Duitsers snel weg. Leon Goretzka verdubbelde in de 49e minuut de voorsprong. Kort daarna scoorde ook Toni Kroos. De middenvelder van Real Madrid was in de 83e minuut opnieuw trefzeker. Even daarvoor misten de Wit-Russen een strafschop.

27 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Oranje plaatst zich zonder franje voor EK (Sport1 Voetbal)
Kroatië klopt Slowakije en mag naar EK (Sport1 Voetbal)