RSS FeedsStan van Oord na zenuwslopende Finaleraces kampioen 2019 (NoSpeedLimits)

26 oktober 2019 00:41:10

Stan van Oord na zenuwslopende Finaleraces kampioen 2019 (NoSpeedLimits)

`Als we vooraf 100 scenario`s bedacht hadden voor wat er tijdens de Finaleraces op TT Circuit Assen zou kunnen gebeuren, dan had wat we nu hebben meegemaakt er zeker niet bij hebben gezeten`, lacht de kampioen 2019 in de Supersport 1 Stan van Oord met nog steeds een beetje ongeloof. Van Oord en zijn teamgenoot Dennis de Borst begonnen met een voorsprong van 29 punten aan de Finaleraces. Mechanische pech in beide races leek hun titelkansen in de war te schoppen, maar dankzij keihard werk van hun engineers en zelfs hulp van een ander team kon Van Oord de tweede race toch finishen. Daarmee scoorden zij toch nog voldoende punten om zich tot kampioen Supersport 1 van de Supercar Challenge 2019 te mogen kronen. Stan van Oord begon aan de Hankook Finaleraces op TT Circuit Assen met een voorsprong van 29 punten op zijn jonge teamgenoten Thijmen Nabuurs en Lorenzo van Riet, die eveneens in een Leon Cupra rijden. In de twee laatste races zijn nog maximaal 47 punten te verdienen en dus was het zaak toch voldoende punten te scoren om de titel veilig te kunnen stellen.Tijdens de kwalificatie op een natte maar opdrogende baan reed Van Oord in de beginfase een snelle rondetijd die lang bovenaan bleef staan. Hij voelde dat zijn remmen niet optimaal waren en dus besloot hij niet tot de limiet te gaan. De baan werd inmiddels droger en op regenbanden werden de tijden niet verbeterd. Jack van der Ende veranderde de bandendruk en wist daarmee in de slotminuten de tijd van Van Oord te verbeteren. Maar een plek op de eerste startrij stemde Van Oord en zijn teamgenoot toch tevreden.Besloten werd om deze race vooral uit de problemen te blijven. Na de pitstop en rijderwissel zou Van Oord proberen zoveel mogelijk punten te scoren. Die opzet lukte prima, Van Oord kwam na de pitstop als vijfde de baan weer op. Al snel wist hij de nummer vier te passeren, maar het gat naar de nummer drie was bijna 18 seconden. Met rondetijden die ongeveer twee seconden sneller waren dan die van zijn voo ...

69 viewsCategorie: Sport > Autosport

Christoff Corten, Stienes Longin en Bert Longin pakken titel in Belcar 1 (NoSpeedLimits)
Larry ten Voorde snelste in vrije training Porsche Mobil1 Supercup (NoSpeedLimits)