RSS FeedsFC Twente grijpt naast koppositie (Sport1 Voetbal)

20 september 2019 22:57:00

FC Twente grijpt naast koppositie (Sport1 Voetbal)

FC Twente heeft naast de koppositie van de eredivisie gegrepen. De club uit Enschede, weer terug op het hoogste niveau, leed voor eigen publiek tegen Heracles Almelo de eerste nederlaag van het seizoen: 2-3. Mauro Júnior was de grote man bij Heracles. De Braziliaan, verhuurd door PSV, schoot zijn ploeg in blessuretijd van de eerste helft op voorsprong (1-2) en tekende in de 79e minuut ook voor 1-3. De middenvelder ontving vlak voor de streekderby een uitnodiging voor de olympische ploeg van zijn geboorteland. De uitzege van Heracles liet zich in de eerste veertig minuten niet voorspellen. De Spaanse aanvaller Aitor Cantalapiedra schoot FC Twente in de vijfde minuut op voorsprong. Zijn landgenoot Javier Espinosa leek de score te verdubbelen, maar de videoscheidsrechter zag dat de middenvelder de bal met een arm had gecontroleerd. Cyriel Dessers maakte in de 41e minuut gelijk voor Heracles (1-1), met zijn vierde doelpunt in de laatste vier competitiewedstrijden. Vervolgens besliste Mauro de krachtmeting met twee treffers. Even voor de 1-3 miste Dessers alleen voor doelman Joël Drommel van FC Twente. Invaller Emil Berggreen maakte het duel in blessuretijd nog even spannend (2-3).

31 viewsCategorie: Sport > Voetbal

De Keuken Kampioen Divisie: alle antwoorden op je vragen (Voetbalzone)
Nathan Aké is goud waard en gidst Bournemouth naar Premier League-top (Voetbalzone)