RSS FeedsJong FC Utrecht wint met 1-3 in Kerkrade (FCUtrecht.net)

20 september 2019 22:14:42

Jong FC Utrecht wint met 1-3 in Kerkrade (FCUtrecht.net)

Roda JC heeft zich vrijdagavond in eigen huis geblameerd tegen Jong FC Utrecht. In een uitermate zwakke wedstrijd ging de ploeg van Jean-Paul de Jong met 3-1 onderuit. Roda speelde bijna een complete helft met een man minder, nadat Roshon van Eijma vanwege een onnodige overtreding zijn tweede gele kaart kreeg. De paar toeschouwers die op hun vrije avond naar het Parkstad Limburg Stadion waren getogen, zaten amper op hun stoeltje of Jong Utrecht kwam al op voorspong. Iets meer dan een minuut had de beloftenploeg nodig om een bres te slaan in de kwetsbare Roda-defensie. Eros Maddy ontdeed zich na een steekpass eenvoudig van Roshon van Eijma en schoof de bal langs keeper Tom Muyters: 0-1. Roda probeerde na de vroege achterstand wel iets terug te doen, maar speelde veel te slordig om de tegenstander echt aan het wankelen te brengen. De kansjes die zich aandienden werden door Iké Ugbo (naast) en Antonio Cotán (in de handen van de doelman) om zeep geholpen. Direct na rust werkte Roda zichzelf nog erger in de nesten. Pepijn Schlösser bracht zijn defensie in de problemen met een dwaze terugspeelbal. Van Eijma zag zich kennelijk genoodzaakt het Utrecht-gevaar af te stoppen met een lompe overtreding. Scheidsrechter Gerrets kon niet anders dan de verdediger zijn tweede gele kaart tonen. Ook na de rode kaart grossierde Roda in geknoei en slordigheden. Een kwartier voor tijd was het dan ook Jong Utrecht dat via Hicham Acheffay verdiend op 0-2 kwam. Net toen de slag voor Roda verloren leek, deed Romario Rösch dan toch iets terug. De Duitser, voor het eerst in de basis, schoot na 82 minuten de aansluitingstreffer binnen: 1-2. Niet veel later besliste Jong Utrecht de wedstrijd alsnog. Aanvoerder Daryl Werker verspeelde de bal op het middenveld, waarna spits Jonas Arweiler zo kon doorlopen. De Duitse jeugdinternational omspeelde de keeper en bepaalde de eindstand op 1-3.

47 viewsCategorie: Sport > Voetbal > Eredivisie > FC Utrecht

Met korting naar Vitesse - FC Utrecht (FCUtrecht.net)
Komst Ramselaar 'kwam vervelend uit': 'Op dat moment was ik net geblesseerd' (VoetbalPrimeur FC Utrecht)