RSS FeedsYvan Muller zet Lynk & Co in China op podium (NoSpeedLimits)

14 september 2019 11:36:13

Yvan Muller zet Lynk & Co in China op podium (NoSpeedLimits)

Gisteren wist hij de pole al in handen te nemen en vandaag tijdens de eerste race van de WTCR in China heeft Yvan Muller de eerste race op zijn naam weten te schrijven. Vanaf het doven van het rode licht tot aan het het zwart/wit geblokt lag hij aan de leiding in de wedstrijd. Ma Qinghua eindigde in zijn thuisrace als tweede gevolgd door Mikel Azcona. `Dat was absoluut niet makkelijk,` laat Muller na afloop van de race weten. `Ma maakte het mij niet makkelijk en hij hield de aansluiting. Maar ik ben blij dat ik Lynk & Co deze overwinning heb kunnen geven in China,` voegt hij er aan toe. Ma Qinghua probeerde het natuurlijk wel, maar aan het einde van de meet kwam hij 0.263 seconden te kort en moest genoegen nemen met de tweede plaats. Mikel Azcona had iets meer moeite op aan te klampen aan de Chinees en moest met ruim twee seconden achterstand genoegen nemen met de derde plaats. Norbert Michelisz eindigde als vierde en kwam daarmee net naast het podium. De Hongaar won wel weer wat punten ten opzichte van de leider in het kampioenschap, Esteban Guerrieri. Bij Guerrieri ging op de grid de brandblusser af waardoor hij genoodzaakt was de race vanaf de pitlane te starten. Hij finishte uiteindelijk als 19de en scoort daarmee geen punten en daarmee is de puntvoorsprong geslonken naar 9. Nick Catsburg eindigde op de vijfde plaats en wist in de race dus een plaats goed te maken. Hij wisselde plaats met Aurelien Panis terwijl Augusto Farfus als zevende over de meet kwam.Johan Kristoffersson verloor bij de start een aantal plaatsen en eindigde de race als achtste vlak voor Niels Langeveld die een mooie race reed en een plaats won om zo als negende afgevlagd te worden voor Rob Huff die als tiende over de meet kwam. De nodige pech was er voor Gabriele Tarquini en Daniel Haglöf die beide, gedurende de 13 ronden durende wedstrijd, twee keer naar binnen moesten. Zij eindigden als hekkensluiters en lieten daarmee Tom Coronel nog in de wedstrijd om als 24ste afgevlagd te ...

41 viewsCategorie: Sport > Autosport

Ouders Correa: ´Hij maakt stapjes, maar nog altijd in kunstmatige coma´ (Telesport Autosport)
Wederom maximale punten voor Michael Ammermüller (NoSpeedLimits)