RSS FeedsEngelsen verslaan Kosovo in doelpuntenfestival (Sport1 Voetbal)

10 september 2019 23:13:58

Engelsen verslaan Kosovo in doelpuntenfestival (Sport1 Voetbal)

Engeland en Kosovo hebben de supporters in het St. Mary`s Stadium getrakteerd op liefst acht doelpunten. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate stond bij rust in het EK-kwalificatieduel met 5-1 voor, maar de Kosovaren lieten de Engelsen nog licht zweten: 5-3. Valon Berisha zette Kosovo na een halve minuut al op voorsprong. Engeland was wakker geschud en herstelde via Raheem Sterling, Harry Kane, Mergim Vojvoda (eigen doelpunt) en tweemaal Jadon Sancho de schade. Na rust leefde Kosovo op. Berisha en Vedat Muriqi (strafschop) zorgden binnen 10 minuten voor een Engelse marge van twee. Kane hield daarna de hoop van Kosovo levend door een penalty te missen. Kosovo was via Bersant Celina nog dicht bij de aansluiting, maar de oud-speler van FC Twente schoot net naast. Tsjechiƫ, dat zaterdag nog verrassend verloor van Kosovo (2-1), profiteerde optimaal van het Kosovaarse verlies. De Tsjechen wonnen met 3-0 bij Montenegro en klommen over Kosovo heen naar de tweede plaats. Engeland heeft in groep A de maximale score van 12 punten uit 4 wedstrijden. Tsjechiƫ volgt met 9 uit 5 en Kosovo heeft 8 punten na 5 duels.

58 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Ronaldo leidt Portugal langs Litouwen (Sport1 Voetbal)
Magere zege Frankrijk op Andorra (Sport1 Voetbal)