RSS FeedsRonaldo leidt Portugal langs Litouwen (Sport1 Voetbal)

10 september 2019 23:13:58

Ronaldo leidt Portugal langs Litouwen (Sport1 Voetbal)

Portugal heeft een belangrijke zege behaald in het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap voetbal van volgend jaar. Aanvoerder Cristiano Ronaldo leidde zijn land met vier treffers langs Litouwen: 1-5. De eerste treffer, uit een strafschop, viel al na 7 minuten. Litouwen maakte via een kopbal van Vytautas Andriuskevicius (oud-speler van SC Cambuur) voor rust gelijk. Ronaldo besliste het duel met treffers in de 62e en 65e minuut. Bij het tweede doelpunt ging doelman Ernestas Setkus in de fout. Hij liet de bal los en daarna rolde de bal via de achterkant van zijn hoofd in het doel. De vierde treffer van Ronaldo viel een kwartier voor tijd. Daarna was ook William Carvalho nog trefzeker. Portugal heeft in groep B na 4 speelronden 8 punten en staat daarmee tweede. Koploper Oekraïne heeft na 5 duels 13 punten. Servië won bij Luxemburg (1-3) en is met 7 punten uit 5 wedstrijden derde. Ajacied Dusan Tadic ontbrak bij Servië wegens een blessure. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor het EK.

60 viewsCategorie: Sport > Voetbal

EK kwalificatie: Ronaldo-show, magere zege Frankrijk (Telesport Voetbal)
Engelsen verslaan Kosovo in doelpuntenfestival (Sport1 Voetbal)