RSS FeedsAZ blijft tegen Antwerp steken op gelijkspel (Sport1 Voetbal)

23 augustus 2019 11:14:10

AZ blijft tegen Antwerp steken op gelijkspel (Sport1 Voetbal)

In een akelig leeg stadion van FC Twente is AZ niet dichter bij de groepsfase van de Europa League gekomen. De club uit Alkmaar moest in het eerste duel met Royal Antwerp FC genoegen nemen met een 1-1- gelijkspel. Slechts een kleine 4000 toeschouwers van AZ hadden de moeite genomen om de bijna 200 kilometer naar Enschede af te leggen.  AZ had het lastig met de ervaren tegenstander met veel verschillende nationaliteiten. Myron Boadu was dicht bij de 1-0 en Fredrik Midtsjø stuitte op doelman Sinan Bolat. Antwerp speelde minder verdedigend dan verwacht. Keeper Marco Bizot reageerde attent toen hij onder vuur werd genomen door Simen Juklerod en Ivo Rodrigues. Vlak voor rust was hij kansloos na een inzet van Dylan Batubinsika. De verdediger scoorde op aangeven van Dieumerci Mbokani, die Pantelis Hatzidiakos in de lucht aftroefde. Het was pas de eerste tegentreffer van AZ in acht officiële duels van dit seizoen. AZ drong aan na rust. Boadu was dicht bij de gelijkmaker. Daarna koos trainer Slot voor drie aanvallende wissels. Antwerp wankelde en moest na 73 minuten verder met tien man, na een tweede gele kaart voor Buta. Dat was voor AZ reden om alles op de aanval te gooien, met de gelijkmaker van Boadu als gevolg.

14 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Jongelingen leiden PSV na rust langs Limassol (Sport1 Voetbal)
Oxlade-Chamberlain blijft Liverpool trouw (Sport1 Voetbal)