RSS FeedsWiegman prijst zich gelukkig met haar bank (Sport1 Voetbal)

11 juni 2019 19:15:56

Wiegman prijst zich gelukkig met haar bank (Sport1 Voetbal)

Bondscoach Sarina Wiegman sleutelt doorgaans amper aan haar elftal, maar in de eerste wedstrijd op het WK maakte juist de bank het verschil. De invallers Merel van Dongen, Lineth Beerensteyn en Jill Roord bezorgden de voetbalsters in de blessuretijd de winst op Nieuw-Zeeland (1-0). `Heel fijn dat het zo goed uitpakt. Het zegt ook iets over de kwaliteiten van onze groep`, zei Wiegman. `Het maakt het team sterker als je goede spelers achter de hand hebt die iets teweeg kunnen brengen.` De aangegeven 4 minuten blessuretijd was al bijna halverwege toen Van Dongen vanaf links een voorzet gaf. Beerensteyn ging voor het doel het luchtduel aan met een Nieuw-Zeelandse verdedigster en via haar belandde de bal bij Roord, die vrij kon inkoppen. `Nieuw-Zeeland ging voor een gelijkspel, wij voor de winst. Zo zie je maar dat angst een slechte raadgever is`, aldus Wiegman. `Het liep niet zo en dan kijk je naar je bank. Alle invallers hadden een bijdrage in het doelpunt. Dit was zeker niet onze beste wedstrijd, maar we winnen toch. Dat is een enorme opsteker.`

29 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Sem Steijn volgt vader met avontuur in Emiraten (Telesport Voetbal)
Sem Steijn met vader mee naar Al-Wahda (Sport1 Voetbal)