RSS FeedsValencia verslaat Barcelona in bekerfinale (Sport1 Voetbal)

25 mei 2019 23:14:56

Valencia verslaat Barcelona in bekerfinale (Sport1 Voetbal)

Valencia heeft een einde gemaakt aan de hegemonie van FC Barcelona in het Spaanse bekertoernooi. De ploeg van trainer Marcelino versloeg de Spaanse kampioen in de bekerfinale in Sevilla met 2-1. Barcelona had de Copa del Rey de afgelopen vier jaar gewonnen. Jasper Cillessen stond voor het derde jaar op rij onder de lat in de bekerfinale. De 30-jarige keeper van het Nederlands elftal, die komende zomer mogelijk vertrekt bij Barcelona, moest in de eerste helft twee doelpunten incasseren. Kevin Gameiro knalde na 20 minuten de openingstreffer langs Cillessen. Ruim 10 minuten later kopte Rodrigo de 2-0 binnen. Barcelona probeerde van alles, maar kwam lang niet verder dan een knal van Lionel Messi op de paal. In de 73e minuut bracht de Argentijn alsnog de spanning terug door de aansluitingstreffer in te tikken. Valencia hield echter stand en pakte zo voor het eerst sinds 2008 weer een prijs.

32 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Cillessen grijpt naast derde bekerzege op rij (Telesport Voetbal)
Valencia stunt en onttroont Barcelona na vijf jaar als bekerwinnaar (Goal.com)