RSS FeedsHoofdrol Dost in Portugese bekerfinale (Sport1 Voetbal)

25 mei 2019 22:14:21

Hoofdrol Dost in Portugese bekerfinale (Sport1 Voetbal)

Trainer Marcel Keizer en spits Bas Dost hebben met Sporting Portugal de Portugese beker veroverd. Dost leek de held van de avond te worden door als invaller in de verlenging de 2-1 te maken, maar in de 120e minuut dwong Porto via Felipe toch nog een beslissende penaltyreeks af. Daarin miste Dost de eerste strafschop, maar die misser werd zijn ploeg niet fataal. Dost kwam in de 75e minuut in de ploeg voor Abdoulay Diaby en in de 11e minuut van de verlenging gleed hij de bal binnen na een voorzet vanaf links. Na de officiële speeltijd was de stand 1-1. Tiquinho Soares zette Porto in de 40e minuut op voorsprong met een kopbal en vlak voor rust maakte Bruno Fernandes nog gelijk met een diagonaal schot. Na de late 2-2 en de gemiste penalty van Dost leek Porto af te stevenen op winst, maar Pepe en Fernando misten ook vanaf 11 meter. Sporting bleef verder foutloos en pakte de beker. In 2015 won Sporting de Taça de Portugal voor het laatst. Vorig jaar verloor de club uit Lissabon in de finale van CD Aves (2-1). Onlangs greep Porto ook al naast de landstitel. Tijdens de laatste speelronde werd Benfica kampioen. Sporting moest genoegen nemen met de derde plek.

27 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Robben zwaait af met winst van de beker (Sport1 Voetbal)
Robben neemt met DFB-Pokal afscheid van Bayern München (Voetbalzone)