RSS FeedsDe Graafschap dankzij Benschop naar finale (Sport1 Voetbal)

22 mei 2019 23:19:54

De Graafschap dankzij Benschop naar finale (Sport1 Voetbal)

De Graafschap is nog volop in de race om de kostbare plek in de eredivisie veilig te stellen. De `Superboeren` schakelden in de halve finales van de play-offs om promotie/degradatie SC Cambuur uit. Op eigen veld won de club uit de Achterhoek met 2-0. Dat was na de 1-1 in Leeuwarden ruim voldoende voor een plek in de finale. Daarin is Sparta Rotterdam de tegenstander. Grote man bij De Graafschap was Charlison Benschop. Hij scoorde twee keer in de eerste helft. In de 24e minuut kopte Benschop raak uit een vrije trap van Youssef El Jebli. Vijf minuten voor de rust benutte de huurling van de Duitse club FC Ingolstadt 04 een strafschop na hands van Robbert Schilder in de muur. SC Cambuur was zeker niet kansloos op de Vijverberg. In de 27e minuut kopte Nigel Robertha op de lat. Vijf minuten na de rust miste invaller Kevin van Kippersluis namens de bezoekers een enorme kans (voorlangs). Voor trainer Henk de Jong van De Graafschap was de uitschakeling van SC Cambuur pikant. Hij zit komend seizoen bij de Friese club op de bank.

36 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Sparta Rotterdam schakelt TOP Oss uit (Sport1 Voetbal)
Hans Kraay verbaasd: `Hij vergeet te zeggen dat ze er héél slecht uitzagenī (Voetbalzone)