RSS FeedsEuropese voetbaltitel voor Oranje onder 17 (Sport1 Voetbal)

19 mei 2019 20:07:31

Europese voetbaltitel voor Oranje onder 17 (Sport1 Voetbal)

Het Nederlands voetbalelftal voor spelers tot 17 jaar heeft op overtuigende wijze de Europese titel behaald. In Dublin won het elftal van trainer Peter van der Veen in de finale met 4-2 van Italië. Vorig jaar stonden Nederland en Italië ook al tegenover elkaar in de finale. Oranje, begeleid door coach Kees van Wonderen, won toen na strafschoppen. Dit keer was de eindstrijd na de reguliere speeltijd beslist. Sontje Hansen van Ajax maakte in de 19e minuut het eerste doelpunt. Feyenoorder Naoufal Bannis zorgde in de 37e minuut voor de 2-0. Hij reageerde attent toen de bal na een vrije trap via de paal het veld weer inkwam. Ian Maatsen van Chelsea zorgde nog voor rust voor 3-0. Italië kwam uit een afgeslagen bal na een hoekschop in de tweede helft terug tot 3-1. Invaller Naci Ünüvar besliste het duel daarna met de 4-1. Italië scoorde kort voor tijd voor de tweede keer tegen. Voor Oranje onder 17 is het de vierde Europese titel in negen jaar tijd.

33 viewsCategorie: Sport > Voetbal

AC Milan komt met de schrik vrij en zet CL-strijd in Italië voort (Voetbalzone)
Galatasaray van de hel naar de hemel in zenuwslopende titelkraker (Voetbalzone)