RSS FeedsExcelsior voorkomt op valreep nederlaag (Sport1 Voetbal)

21 april 2019 14:49:51

Excelsior voorkomt op valreep nederlaag (Sport1 Voetbal)

Excelsior heeft ternauwernood de achtste nederlaag op rij in de eredivisie voorkomen. De Rotterdamse club wist op de valreep nog een punt over te houden aan het duel met Willem II in het eigen stadion Woudestein (1-1). Renato Tapia had de Tilburgers na een kwartier op voorsprong gezet en dat leek ook de eindstand te worden. Maar diep in blessuretijd zorgde Mounir El Hamdaoui alsnog voor de gelijkmaker. Excelsior klom door het gelijke spel weer over De Graafschap heen naar de zestiende plaats met 27 punten, maar de degradatienood is zeker nog niet afgewend voor de ploeg van de kortgeleden aangestelde trainer Ricardo Moniz. Willem II handhaafde zich op de zevende plaats. Moniz kon schreeuwen wat hij wilde vanaf de kant, maar hij kreeg er Excelsior in de eerste helft niet mee aan het voetballen. Willem II hield makkelijk stand en kwam aan de leiding door een knap schot van Tapia. De middenvelder uit Peru haalde van grote afstand uit en krulde de bal via de binnenkant paal in het doel. Na rust toonde Excelsior meer beleving en ging het op jacht naar doelpunten. El Hamdaoui had succes na 70 minuten, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de 93e minuut was hij weer trefzeker en deze keer telde het doelpunt wel.

40 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Live Extra: Wie wint de degradatiekraker tussen Fortuna en NAC? (Telesport Voetbal)
In de wandelgangen: David Beckham wil tweevoudig Nederlands kampioen (Voetbalzone)