RSS FeedsKroatië onderuit bij Hongarije (Sport1 Voetbal)

24 maart 2019 20:23:22

Kroatië onderuit bij Hongarije (Sport1 Voetbal)

Kroatië heeft in de kwalificatie voor het EK voetbal een nederlaag moeten incasseren bij Hongarije. De finalist van het afgelopen WK ging in Boedapest met 2-1 onderuit. Kroatië heeft in groep E nu net als Hongarije en Slowakije drie punten na twee duels. Wales heeft ook drie punten, maar dat land speelde pas een wedstrijd. De Kroatische middenvelder Ante Rebic zette de bezoekers al in de dertiende minuut op 1-0 op aangeven van Andrej Kramaric. De Hongaren kwamen nog ruim voor rust op gelijke hoogte. Ádám Szalai schoot de 1-1 binnen op aangeven van voormalig PSV`er Balázs Dzsudzsák, die zijn honderdste interland speelde. Een kwartier voor tijd kwam Hongarije op 2-1. Máté Pátkai kreeg de bal met zijn hoofd niet helemaal onder controle, maar kon hem vervolgens wel achter doelman Lovre Kalinic tikken. Kroatië was de kwalificatiereeks donderdag begonnen met een moeizame zege op Azerbeidzjan (2-1). Hongarije verloor toen met 2-0 bij Slowakije. De Slowaken gingen zondag met 1-0 onderuit bij Wales. Daniel James maakte al vroeg in de wedstrijd het enige doelpunt.

24 viewsCategorie: Sport > Voetbal

Veldwijk met Zuid-Afrika naar Afrika Cup (Sport1 Voetbal)
Israël klopt Oostenrijk door hattrick Zahavi (Sport1 Voetbal)